De Achmea Midwinter Marathon 2017 stond weer op het programma ter voorbereiding naar de Rotterdam Marathon. Dit jaar voor mij de 4e keer en zoals afgelopen 3 jaar samen met Arianne & Jan Wegereef en Jolanda met een overnachting in een hotel op de Loolaan direkt aan de start.

Zaterdagochtend vertrokken om 11.00h en afgesproken in Berg en Dal bij een pannenkoekrestaurant met Jan en Arianne voor een lunch voor het begin van een leuk weekend. Na de lunch bij ons hotel ingecheckt, die jolanda weer eens voor een hele mooie prijs had geboekt. Gauw de schoentjes aan voor een rustig loopje om Paleis het Loo. 6 Kilometer voor het groene vinkje en natuurlijk genieten van het mooie bos met paadjes en bruggetjes. De vrouwen natuurlijk de stad in, natuurlijk kost dat weer wat maar vooruit. Na het duurloopje het zwembad en Turks stoombad bezocht en verder lekker relaxen.

In de avond uit eten, dit keer weer zoals vorig jaar met Groupon All You Can Eat was gewoon top. Na afloop nog even in de lounge een drankje en op tijd naar bed. Om half 10 aan het onbijt wat ook weer top was begon de dag. Afgesproken met Ferry, Gertine, Monique, Eric van Es, Erik de Winkel en Leo van Zielst, helaas was Gerard ziek geweest en waarschijnlijk niet fit.

IMG 2412

In het startvak natuurlijk de groepsfoto gemaakt en werden de eerst tempo's afgesproken, ik weet namelijk dat dit een parcours voor Fast Ferry is en hij staat te smilen over 5.00min/km vlak, Mo die twijfelt altijd maar besluit mee te gaan, Gertine loopt altijd top en Eric van Es staat onwetend in z'n hempje en gaat gewoon knallen, Jan gaat ook rond de 5.00 en Leo wil iets langzamer dus staan ze gezamenlijk in vak B. Erik de Einkel, mijn C-maat met wie ik al heel veel gezamenlijke km's heb gelopen blijft weer trouw bij mij en zegt: "ik ga lekker lopen en we zien het wel; niet te rustig maar ook niet te gek van start gaan". Hij weet precies weet wat ik wel kan en wat ik niet kan...vorig jaar liep ik mopperend en tierend met een liesbreuk en zei ik als ik echt niet mopper dan gaat het ook niet goed. Het startschot gaat en weg waren we startend op 5.10 min/km om in de eerste buitenbocht onze fans te begroeten en daarna op 5.25 verder te gaan. De eerste pace groepen 2:30 en 2:20 waren we dan ook al gauw voorbij en zeiden we tegen elkaar als we die voor blijven gaat het goed. Hierna heb ik niet veel meer gezegd, wel zag ik de blikken van Erik -gaat het goed?- waarop ik knikte het gaat. Zoals de meeste weten is dit een parcours met veel vals plat en dat was ook wel te voelen; ik had na 12 km al 2 gelletjes en een reuzendadel op en lurkend aan mijn waterslang voelde ik dat mijn kuiten op knallen stonden. Na ongeveer 15 km komt de lange weg naar Apeldoorn, de e344 geloof ik, die echt oploopt totdat de lol er vanaf gaat. Ik heb geloof ik nog 4 woorden gezegd tegen Erik ...Wat Een Pl..risweg en heb ik mijn laatste 2 gelletjes met caffeine en dubbele exspresso genuttigd. Ik heb me er overheen geworsteld, na 18 km zegt Erik nog 7 bordjes en het zit erop en ik dacht misschien ook wel jammerr maar dat was van kort duur. Kramp begon te komen en snel dronk ik mijn camelbag vacuüm en de kramp zakte voor een slotoffensief. De mensen die om ons heen liepen vanaf 22 km hebben we dus gewoon achter ons gelaten en gewoon nog even de 5.10 en de 4.50min/km aangetikt voor een prachtige finish van 02.16.35: dik en dik tevreden!

IMG 2413

Na de finish natuurlijk Erik van harte bedankt voor de uiterst goede support en tevreden mijn fans op gezocht. Daarna nog lekker even zwemmen en douchen in het hotel en na afloop bier en broodje rookworst. Wederom een geslaagd weekend met supertijden van Eric van Es, Monique onder de 2 uur. Gertine, Ferry en Jan net boven de 2 uur, Leo 2.12 en Erik en ik 2.16.  Volgend jaar zeker weer en misschien met meer pallasleden, met of zonder partner, geheel vrijblijvend en doen wat jezelf wilt. Misschien een bezoek aan Paleis het Loo, wandelen of winkelen of helemaal niks en lekker genieten en relaxen. In ieder geval iedereen is welkom.

gr fred

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png