28 januari 2007
Tekst: Leo van Zielst

Met dit schrijven wil ik als loper van Pallas'93 mijn ervaring met de midwintermarathon te Apeldoorn, met een ieder die dit leest, delen. De reden dat ik dit schrijf is om te zien of er voor een volgende keer belangstelling bestaat om met meerdere lopers aan dit evenement deel te nemen. Collegalopers van Spark en Voorne waren hier ook bij aanwezig.

De midwintermarathon bestaat uit 3 serieuze afstanden t.w.: 18, 27,8 en 42,2 km. De gehele marathon bestaat uit een volle ronde als aangegeven op de kaart met daarbij nog een kleine aanvulling van 15 km.

Als gewoonlijk was mijn overweging weer om of met een lange broek te lopen of met een korte broek. Na een warming-up van een half uur besloot ik de korte broek aan te trekken (temperatuur ca. 8oC). Hier was ik achteraf ook wel blij mee gezien de weersomstandigheden tijdens de loop.

Na de start op de brede Loolaan ga je aan het einde hiervan diverse wijken in alvorens Apeldoorn te verlaten. De weg loopt hier ook enigszins omhoog en de straten zijn smal om elkaar te passeren. Vooral in het begin is dat wat lastig omdat er dan nog zeer veel mensen vlak bij elkaar lopen.

Na een kilometer of 6 a 7 wordt Apeldoorn verlaten en via een gedeelte van het park 'de Apenheul' lopen we richting Hoog Soeren. Al de doorgaande wegen zijn afgezet, zodat er totaal geen last is van brommers en/of auto's.

Er wordt zo'n 20 km door of langs de bossen gelopen op meestal verharde paden, maar ook enkele stukken op onverharde. Zeker met sneeuw zou dit een onvergetelijk plaatje zijn geweest. Bij 15 km begon het langzaam maar zeker harder te regenen waardoor de kleding geheel doorweekt werd.

Zeker de moeite waard is om te vermelden dat de organisatie gebruik maakt van zo'n 400 vrijwilligers. Onderweg was dat ondermeer te zien dat de drinkposten goed bezet waren met mensen en tevens dat bij iedere kruising (groot of klein) er een verkeersregelaar aanwezig was.
Mijn (netto)tijd bedroeg 2h15m53s. Er was een tijdregistratie aanwezig bij de start en bij de finish voor de loopchip. Hier ontving je ook een mooie medaille als aandenken.

Het leukste moment was na afloop van de wedstrijd. Wat dat is kun je beter vragen aan Riet of aan Mitzy.

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png