4 november 2007
Tekst: Danny van Wijk

Foto Eind 2006 hadden we het besluit genomen om naar New York te gaan. Voor mij was het de 2de keer maar mijn vriendin kon New York alleen van de televisie.

We hadden ons ingeschreven bij RTV Rijnmond en die zou onze reis verzorgen naar the Big Apple. 29 oktober was het dan zover en op het heerlijke tijdstip van 2 uur

's Nachts ging de wekker af om te vertrekken naar het Novotel in Rotterdam waar de reis via Brussel naar New York zou gaan. Bij aankomst in New York kijk je je ogen uit, wat een skyline, wat een drukte. Op Dinsdag stond de boottocht op het progamma die je langs de wijken van NY voert. En dan ga je daarna de stad in met al zijn gebouwen en beziens-waardigheden. Je komt ogen tekort en 's avonds heb je last van de stembanden want doordat er zoveel lawaai in de stad is kan je elkaar moeilijk verstaan. En er was nog een gunstig iets aan deze reis en dat is de koers van de euro t.o.v de dollar. Echt je blijft lachen als je voor de zoveelste keer de creditcard door dat apparaat ziet gaan. Na een week van shoppen en het onbedoeld ook nog even langsgaan in Harlem ( waar je als loper juist extra snel doorheen moet vanwege de criminaliteit) werd het tijd om maar is wat rust in te bouwen voor de marathon. En mijn vriendin had ook rust nodig want die heeft door het vele lopen in de stad haar achillespees overbelast. Ach je komt maar 1 keer in NY en dan moet je er wel wat voor overhebben.

En dan de dag van de marathon, deze dag is met geen pen te beschrijven. Dit was dan wel de 2de keer maar ik heb nog nooit zoiets indrukwekkends meegemaakt als de marathon van NY. De aanmoedigingen die je tijdens de race krijgt van alle mensen zorgen er voor dat het kippenvel 42 km lang op je lichaam blijft plakken.

En dan na een heerlijk gelopen marathon kom je dan in Central Parc aan waar zoveel mensen staan die jou allemaal aanmoedigen dat je de pijn niet meer voelt.

En dan kom je over de finish in een tijd van 3.04.30 (maar volgens mij is dat bij iedere tijd) en dan volgt er iets wat alleen de marathonlopers kennen. Een onbeschrijfelijk gevoel. Emotie en euforie.

Na maandenlange training is dan de tijd gekomen om met de medaille om de nek 's avonds even lekker los te gaan op een klein feestje.

Het is nu 2 weken geleden maar het voelt nog als de dag van gisteren. Dit is de mooiste marathon die er is.

If I can make it there I can make it everywhere!!!

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png