20 september 2009
Tekst: Leo van Zielst

Op zondag 20 september hebben 18 leden van Pallas'93 deelgenomen aan de 25e DAM tot DAM loop. Dit is een afstand van 10 Engelse Mijlen (ca. 16 km). Voor de meeste lopers was dit niet de eerste keer omdat naast de wedstrijd het een leuk dagje uit is. Gezamenlijk met 5 auto's zijn we vertrokken naar Zaandam waar we te gast zijn in een grote tent van een sponsor. Na de nodige koffie, broodjes en gevulde koeken wordt er vanuit Zaandam afgereisd, met bussen, naar het Centraal Station in Amsterdam. Op de Prins Hendrikkade klinkt dan het startschot. Dit gebeurt meerdere malen vanwege het feit dat er ca. 35.000 mensen hier aan mee doen! Wij kregen als prominente starters 2 dames van de Dolly Dots toegewezen die het pistool mochten bedienen. Onderweg in de kleine straatjes van Amsterdam (020) en Zaandam klinken er muziekgeluiden uit vele huizen en kroegjes om de mensen aan te moedigen. Om hier tussendoor te mogen hardlopen is een feest op zich en maakt dat de vermoeidheid minder wordt gevoeld.

Bijna alle Pallas lopers waren na afloop tevreden met de eindtijden. Zo was Marcel Geldon de snelste met 1.11.20, gevolgd door Chris Zuiderwijk 1.12.57 en Marco Peters 1.15.29. Overige tijden: Ferry de Graaf 1.17.11, John v. Zutphen 1.17.11, Ferry Kros 1.18.53, Leo van Zielst 1.19.51, Jeroen Janssen/Ton Ligtharts samen 1.23.04, Aad Zuiderwijk 1.27.26, Joop Hartog 1.32.34, Rene v. Berkel 1.33.04, Peter van Meel 1.33.48, Hans Voortman 1.36.13, Mary Noordhoek 1.37.03. Arnold Mastenbroek en Kees Noordhoek, beide de eerste wedstrijd nadat zij langdurig geblesseerd waren, liepen samen en kwamen gelijk over de finish in 1.42.28.

Na terugkeer was er de mogelijkheid om de spieren te laten masseren. En voor het vertrek naar Hellevoetsluis heeft een ieder nog de nodige versnaperingen tot zich genomen. Nieuw dit jaar was dat geen bier meer werd getapt en voor sommige was dit een kleine teleurstelling van verder in alle opzichten een geweldig geslaagde dag. Met dank aan onze organisator. Als suggestie wordt vanuit de groep aan hem meegegeven dit in het volgend evaluatie te bespreken.

Peter Machielse was zaterdagavond 19 september actief tijdens de Dam tot Dam by night met als resultaat een tijd van 1.31.33.

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png