29 november 2009
Tekst: Joop Helbers

De winterperiode wordt door menig loper jaarlijks gebruikt om kracht op te doen tijdens de cross wedstrijden. Dit weekend waren het strand en bos achter het Kruiningergors het decor voor een zeer zware wedstrijd. De organisatie lag in handen van Voorne Atletiek, die door het plaatsen van diverse boomstammen weer een zwaar parkoers in elkaar had gebouwd. Ondanks de vele regen van de afgelopen dagen lag het parkoers er goed bij wat zou resulteren in zeer snelle eindtijden.

We wisten reeds dat de vorm bij een grote groep Pallas lopers er goed in zit, maar 49.01 min. op de langste afstand had niemand van te voren gedacht met afwezigheid van Padmos. Direct na het startschot vloog nieuw talent Ricardo Bakker als 1ste het strand op om deze leidende positie niet meer uithanden te geven en zo de 1ste plaats bij de kortste afstand op te eisen in een zeer snelle tijd van 16.35 min. Deze nieuwe Pallas topper werd tijdens de race op gepaste afstand gevolgd door Dennis Postma, Joop Helbers en Lennart Broere, die tegenwoordig ook de geregeld de weekend trainingen met de Pallas groep meetraint. Helaas ontbrak het Lennart nu nog aan uithouding en moest hij na 2 km zijn eigen tempo oppakken om als 5de te finishen op de 4,6 km. John Hemmerlé netjes 2de op deze korte cross en Ed de Wit, die voor zijn concurrent Gerard Vermeulen eindigde in 20.58 min.

Vervolgens werd er halverwege het 2de rondje door loodgieter Postma een tempoversnelling ingezet. Joop Helbers liet het een klein beetje lopen, want hij wil het voorzichtig doen om ditmaal niet nog eens door zijn enkel te gaan en zo heel te blijven voor de komende wedstrijden. Na 2 rondjes (8,8 km) was het Joop Helbers die, na afwezigheid van 3 jaar, weer eens lachend bloemen in ontvangst mocht nemen voor een 1ste plaats in 33.24 min. 2de werd Thomas White in 35.07 min. die de laatste weken tijdens de trainingen keihard loopt, maar dit nog moet omzetten naar nelle tijden op de wedstrijden. 3de werd Wout van Kleef in 35.37 min. die zich ook heeft aangesloten bij de groep die traint onder Charles Timmermans. 4de werd Marcel Gelton in 37.11 min. ondanks dat hij de laatste tijd niet genoeg heeft kunnen trainen.

Dennis Postma liep het laatste rondje alleen door op het inmiddels drassige (drijf)zand strandje aan het Brielse meer om aansluitend na nog een paar bospaadjes als 1ste de finish te passeren in een voortreffelijke tijd van 49.01 min. op de langste afstand (13,1 km). Als 2de zien we Hans Berendsen uit de bossen flitsen om te finishen in 51.19, gevolgd door Ferry ten Hove die met 51.51 als 3e finisht. Cock Dorst, die sinds 2wkn weer lekker mee kan trainen, werd 5de in 53.03. John v/d Bos finisht in een keurige tijd van onder het uur 59.08. Leo van Zielst liep 1.03.28, Jacques Slingerland 1.04.25, John van Zutphen 1.05.22 en een van de vaste Pallas-trainers Ton van Almen 1.11.15. Dit maal helaas maar één Pallas vrouw aan de start: Sandra Helbers die met 1.07.43 meer dan een minuut van haar pr op het zelfde parkoers heeft afgehaald. Helaas moest Danny van Wijk uitstappen met een blessure.

Luc Lacroix, de jongste loper in de A-groep (14jaar), kon ook met een goed gevoel terug kijken op een mooie wedstrijd waarbij hij vlak achter nummer 1 als 2de over de finish kwam. Dit na een rustige week, want hij had enige dagen daarvoor iets te veel gedaan.

Zo werden dus zowel op de 4,6 km, 8,8 km en de 13,1 km de 1ste en de 2de snelste tijd door Pallas'93 lopers gerealiseerd. Op de middelste en de langste afstand was het zelfs een 1,2,3tje bij de heren!

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png