1 oktober 2010
Tekst: Danny van Wijk

Op vrijdag 1 oktober was het dan zover. De A groep vertrok met 12 man om 12.30 naar Hoenderloo voor een trainingsweekend ter voorbereiding op onze Vopak Midden Voorne loop. Ed en Hanssie B zouden zich later daar ook nog bijvoegen zodat er toch maar even 14 lopers het altijd rustige Hoenderloo onveilig gingen maken.

Na een vlot verlopen reis, kwamen we om 14.30 aan om daar in te checken in het bungalowpark Hoenderloo. De huisjesindeling werd gemaakt en in het ene huisje zaten de categorie snelle 45 plussers en in het andere huisje de rappe jongere garde.

Na een bakkie en een overheerlijk stuk appeltaart, (bedankt Jetske) was het woord aan Charles om zijn schema voor het weekend bekend te maken. Er werd verteld dat we 5 keer gingen trainen in dit weekend, wat met luid gejuich werd ontvangen. Nadat een ieder zich had omgekleed kon de eerste training beginnen.

Het park ligt in een zeer bosrijk en heuvelachtig gebied dus in een mooie omgeving. De training begon rustig maar op de een of andere manier brengt boslucht toch weer het beste bij iedereen naar boven want we eindigde de eerste training best pittig.

Nadat we gedoucht waren was het tijd om in het dorp boodschappen te gaan doen en een restaurant op te zoeken om de avondmaaltijd te nuttigen. We vonden een tent en daar aten 10 mensen "hete kip in de pan". Gelukkig had Thomas een gold membercard van de Spar want het 3 laags toiletpapier was niet aan te slepen. Na terug te zijn in het huisje werd er gekaart, gepraat en iets gedronken. En vooral heel veel gelachen.

Na een korte maar zalige slaap, stond er voor de zaterdagmorgen een duurloop op het progamma van 60 min. Joop had zijn mountainbike meegenomen en Remco had een fiets gehuurd dus na het lopen gingen ze nog even een "stukje" door het bos fietsen. Joop en Remco hebben dus ook meer dan 5 keer getraind want ook op zondag pakten zij de fiets. Wat er in het bos gebeurd is weten we niet maar Remco kwam helemaal afgepeigerd terug en heeft er een half uur overgedaan om 1 krentenbol naar binnen te werken. Ik voel me heerlijk zei hij nog. 's Middags gingen er een aantal atleten zwemmen en een ander ging wandelen of pakte een boek of ging even naar Apeldoorn om te shoppen. Op de eerste dag hadden we natuurlijk al veel bekijks want als er 6 man met een kale kop uit een busje stappen dan kijken een hoop mensen toch wel raar op. Op de 2de dag werden we echter al aangemoedigd omdat men het toch wel apart vond als we weer in colonne over het park liepen.

De zaterdagmiddag training bestond uit 30 minuten inlopen en dan een 5km testloop, heuvel op en heuvel af. Nadat we eerst het parcours hadden verkend, kon er gestart worden. Waar iedereen het weer vandaan haalde ik weet het niet maar de 5 km werd door iedereen in een mooie tijd gelopen. Moe maar zeer voldaan liepen we richting onze huisjes waar Charles ons complimenteerde met de vertoonde inzet en het karakter wat door iedereen vertoond was. Voor ons was dat een reden om de glazen maar eens te vullen met het altijd lekkere La Shouff. Wat kan een biertje dan goedsmaken. 's Avonds werd er gegeten op het park zelf alwaar de kok een heerlijke maaltijd had voorbereid. Daarna werd er door sommige een kaartje gelegd waarbij gezegd moet worden dat een combinatie tussen 020 (Leo) en 010 (Marcel F) nou niet echt een vlot lopende was. Misschien was Leo een beetje zenuwachtig voor aankomende zondag, daarover later meer. De rest van de avond was er weer 1 uit het boekie.

Nadat er op zondag eerst naar het WK wielrennen was gekeken kon er gestart worden met training nr 4. Bij sommige atleten voelde de beentjes niet meer zoals ze zouden willen dus dat was aanpoten achterin de groep. Na een duurloop van 70 min keerden we weer terug op het park. Na de lunch werd er genoten van het mooie weer en 's middags gingen we naar de midgetgolfbaan. Daar werd fanatiek gestreden om de eer. Ferry,de man die alles kan en ook doet werd daar eerste. De poedelprijs was voor John. Maar ach als de avond ervoor je leeftijd nog geschat word op 36 ipv 50 jaar dan kan dat ook niet meer boeien toch. Daarna gingen we terug naar het huisje om ons op te laden voor n og 1 training. 1 Groep waaronder Joop, Remco(fiets), Marcel F, Marcel G, Hans B en Danny gingen een duurloop doen van 55min en Dennis, Sander, Ferry, John, Thomas gingen tempo's lopen achter de fiets die bestuurd werd door Charles. Leo bleef achter in het huisje om alles klaar te zetten voor vertrek naar huis.

Nadat we klaar waren met de training en gedoucht waren gingen we naar het restaurant voor de laatste maaltijd. Nadat het hoofdgerecht was opgegeten en de kok ons nog even verraste door voor iedereen een softijscoupe met slagroom voor te schotelen konden we de terugreis aanvaarden. Om half 9 was iedereen weer veilig thuis. Moe maar voldaan. De traanbuisjes waren leeg van het vele lachen. Er word door ons hard getraind maar misschien nog wel harder gelachen.

Als je de komende wedstrijden of trainingen er doorheen zit denk dan terug aan dit weekend. En dan speciaal aan de 160 euro weddenschap van Leo, de weddenschap van Charles waar Thomas alles van af weet. Of aan Marcel F en Danny die zichzelf op zaterdagnacht terug vonden in de Heinekenreclame met de koelkast. Of aan de afgesloten wc kraan. Of aan de absurde humor van Dennis, de relaxedheid van Marcel G, de inzet van onze 60 jarige Ed, de afgepeigerde Remco, Joop de man die maar blijft gaan, de sipkijkende Leo na het verlies van zijn cluppie, de mooie tanden van John, de niet stil kunnen zitten de en alleskunner Ferry, de schotse strijder Thomas, de verkeerregelende Hanssie B, de 14 saucijsenbroodjes van Charles, de op vrouwenjacht zijn de Sander. Kortom uit dit weekend is zoveel te halen. De A groep is klaar voor de strijd die wij a.s zondag op 10-10-10 aan zullen gaan.

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png