27 november 2010
Tekst: Iskander van der Wijngaard

De zaterdag begon regenachtig en kil. Dat zorgde ervoor dat het parcours lekker zwaar en glibberig was. Door de waterkou liepen veel renners met extra kleding. Een parcourswijziging zorgde ervoor dat er 100 meter meer gelopen moest worden.

Er was dit keer geen sprake van een Pallas trein, maar Pallas werd toch door 3 man vertegenwoordigd.

Met flink wat winterse zuurkool in de benen, door 8 wedstrijden in 9 weken, werd Dennis Postma nog knap 3e in een tijd van 37.11. Dennis staat hierdoor voor een dilemma: De Rockanje halve of een prijs pakken in deze competitie ? We zullen zien. Misschien is z’n prijzenkast te vol.

Iskander van der Wijngaard rende glibberend en glijdend naar een 15e plek in 42.35. Hij probeerde de eerste meters nog de plassen te ontwijken, maar leerde dat al snel af.

Ben van der Vlugt was de zeven heuvelen nog niet vergeten, maar wist met z’n nieuwe blauwe spik en span spikes een 34e plaats te bemachtigen in een tijd van 45.18. Z’n spikes zijn trouwens niet meer spik en span en blauw, maar zijn nu bruin. Inruilen is er niet meer bij.

Het was een zware modderige koude kille middag die eindigde met toch nogeen zonnestraal en roomsoesjes bij Ben.

10 oktober 2010


Zondag 10-10-10 organiseerde atletiekvereniging Pallas’93 de Vopak Midden Voorneloop. Deze loop over 10 km was de 2e wedstrijd die mee telt voor het Van Buuren Circuit. Naast de 10 km kon er ook gestart worden op de 5 km en waren er korte wedstrijden voor de jeugd over 375 en 750 meter. De opkomst was enorm op deze zonnige herfstdag: ruim 70 kinderen en meer dan 300 volwassen hardlopers waren op de been en was het succes compleet.

Iets later dan gepland klonk om 11.15 uur het startschot van de 1e jeugdwedstrijd over 375 meter. Winnaar bij de jongens was Jannick Kucukkiper in 1.16, gevolgd door Hugo de Lange en Damien Reiner. Bij de meisjes was Meerke Venus het rapst in 1.19 en werden Tess van Zwet en Nathalie Meurs 2e en 3e.

Het hele rondje over 750 meter om het sportcomplex werd knap gewonnen door Maikel Peeman in 2.12. Max van Rij werd 2e en Tijs v.d. Heuvel finishte als 3e. Nicole Hertman was het snelste meisje gevolgd door Seleste van Zielst en Eva Slingerland.

De start van de 5 en 10 km was om 12 uur bij het thuishonk van Pallas’93 en na een rondje rond het sportveld begon de wedstrijd pas echt. Nieuw dit jaar waren de premies bij de doorkomst van dit bewuste rondje. De uiteindelijke winnaar en winnares van de 10 km gingen met de premies aan de haal. Op de 10 km waren een vijftal kanshebbers voor de overwinning. Halverwege het mooie parkoers (zie ook het filmpje op de pallassite) langs het Kanaal en Ravense Hoek, door de Bonsehoek en Nieuwenhoorn, moest Dennis Postma ondanks zijn goede start een kopgroepje laten gaan en een kilometer voor de streep waren er nog twee lopers in de race voor de overwinning.

Het was uiteindelijk Mart Solleveld uit ’s Gravenzande die in 32.50 als eerste over de streep kwam. Dennis Postma finishte als 5e overall en werd fraai 1e H40 in 34.04. Ook Joop Helbers, die te kennen gaf dat hij nogal zenuwachtig was tijdens de wedstrijd, en Ab Snoeij eindigden knap in de top 10 in respectievelijk 35.04 en 35.31. Ab eindigde 1e H45 en vlak achter hem was het Cock Dorst die in 35.49 2e werd in deze categorie. Thomas White maakte het drietal H45 compleet door op 6 seconde van Cock in 35.54 te finishen. Danny van Wijk was tevreden met zijn tijd van 35.59 waarmee hij achter Dennis Postma als 2e H40 eindigde. Marcel Fiering behaalde met 36.05 vervolgens brons in H35. Ook Sander Peters wist zich te handhaven in de Pallastrein en kwam als 8e wagon over de streep in 36.13. Hans Berendsen stond weer knap op het podium H40 en wel als 3e in 36.19. Charles Timmermans die met zijn mannen van de A groep een zeer geslaagd “hard maar ontspannen” trainingskamp achter de rug had eindigde vlak voor Ferry ten Hove in 36.35. Ferry sloot de Pallasgelederen in 36.35. Peter Penning wist met zijn tijd van 39.27 nog een 2e plaats op het podium te bemachtigen in zijn categorie H55.

Bij de dames won Elsemieke de Vos van Spark met enige overmacht in 38.38 met Vanessa Hartman van Voorne Atletiek als goede 2e in 38.58. Snelste dame van Pallas’93 was Petra Strik in 48.00 gevolgd door Mieke vd Bos met een 3e plaats D50 in 49.10.

Ook op de 5 km waren er successen voor een aantal lopers van onze vereniging. Na een spannende eindspurt werd Hans van Duivendijk winnaar in 17.27 op 2 tellen gevolgd door Marcel Gelton in een nieuw PR (gefeliciteerd Marcel). Ruben van Kesteren uit Spijkenisse maakte in 17.56 het trio compleet. Jan Kweekel eindigde in 19.51 als 2e H40 en verder was er nog een 3e plaats H60 voor Arie Giezen in 32.28. Bij de dames ging de overwinning naar Chris Rosmolen zijn van TVS'90 in 21.57. Manuela Stolk was de snelste dame van onze vereniging in 27.46, gevolgd door Angelique Kloppenburg in 28.27 en Nel vd Knaap (2e D50) finishte in 29.10.

Voor alle uitslagen en de foto’s zie elders op de pallassite.

Veel vrijwilligers en vooral ook sponsors hebben deze sportieve dag mogelijk gemaakt. Daarom een woord van dank aan alle vrijwilligers en de volgende sponsors: Vopak, EON, Runnersworld S pijkenisse, Gemeente Hellevoetsluis, Adviesgroep Voorne-Putten, Bakkerij ’t Stoepje, Poldervaart Groente & Fruit, Kaas&Zo, Remco’s Kaaskraam, Schoonheidssalon Melinda, Fiat Swemmer B.V., Kapsalon Wim Arkenbout, Van Haastert Hoveniersbedrijf, Postma Loodgietersbedrijf, RVB Shipbrokers, Van der Bok Schoenen, DVR Warehousing / Int. Transport.

12 oktober 2010
Sinds 12 oktober kan nu ook de jeugd terecht bij Atletiekvereniging Pallas’93.

Onder leiding van Charles Timmermans werd een enthousiast groepje kinderen deze week de eerste beginselen van de hardloopsport bijgebracht. Op dinsdag en donderdag wordt er getraind op en nabij de velden van korfbalvereniging Capproen aan de Martin Luther Kinglaan 9. De training begint om 17.45h en duurt een uur.

Het plan is om in de wintermaanden in de zaal te gaan trainen, waar ook andere onderdelen van de atletieksport, zoals bv. kogelstoten, hoog- en verspringen aan de orde zullen komen. Het doel is lekker bewegen en wie daarvoor in is, kan deelnemen aan wedstrijdjes in de regio.

Ben je tussen de 10 en 18 jaar en wil je kennismaken met de atletieksport, kom dan dinsdag en/of donderdag naar de training. De eerste twee trainingen zijn gratis, daarna betaal je €20 voor deze clinic, die tot januari duurt. In januari kan je dan besluiten om jeugdlid te worden. De contributie zal rond de €50 bedragen. Voor verdere info bel Charles Timmermans tel. 310978


Helaas zijn we voorlopig gestopt met de jeugdgroep. De gediplomeerde jeugdtrainer kan in verband met zijn gewijzigde werkzaamheden voorlopig geen lessen geven. En de tijdelijke vervanger kan het niet blijven doen. Het begeleiden van de jeugdgroep vergt een speciale aanpak. Hoe, en wanneer we nu verder gaan met deze groep is nog niet bekend.

1 oktober 2010
Tekst: Danny van Wijk

Op vrijdag 1 oktober was het dan zover. De A groep vertrok met 12 man om 12.30 naar Hoenderloo voor een trainingsweekend ter voorbereiding op onze Vopak Midden Voorne loop. Ed en Hanssie B zouden zich later daar ook nog bijvoegen zodat er toch maar even 14 lopers het altijd rustige Hoenderloo onveilig gingen maken.

Na een vlot verlopen reis, kwamen we om 14.30 aan om daar in te checken in het bungalowpark Hoenderloo. De huisjesindeling werd gemaakt en in het ene huisje zaten de categorie snelle 45 plussers en in het andere huisje de rappe jongere garde.

Na een bakkie en een overheerlijk stuk appeltaart, (bedankt Jetske) was het woord aan Charles om zijn schema voor het weekend bekend te maken. Er werd verteld dat we 5 keer gingen trainen in dit weekend, wat met luid gejuich werd ontvangen. Nadat een ieder zich had omgekleed kon de eerste training beginnen.

Het park ligt in een zeer bosrijk en heuvelachtig gebied dus in een mooie omgeving. De training begon rustig maar op de een of andere manier brengt boslucht toch weer het beste bij iedereen naar boven want we eindigde de eerste training best pittig.

Nadat we gedoucht waren was het tijd om in het dorp boodschappen te gaan doen en een restaurant op te zoeken om de avondmaaltijd te nuttigen. We vonden een tent en daar aten 10 mensen "hete kip in de pan". Gelukkig had Thomas een gold membercard van de Spar want het 3 laags toiletpapier was niet aan te slepen. Na terug te zijn in het huisje werd er gekaart, gepraat en iets gedronken. En vooral heel veel gelachen.

Na een korte maar zalige slaap, stond er voor de zaterdagmorgen een duurloop op het progamma van 60 min. Joop had zijn mountainbike meegenomen en Remco had een fiets gehuurd dus na het lopen gingen ze nog even een "stukje" door het bos fietsen. Joop en Remco hebben dus ook meer dan 5 keer getraind want ook op zondag pakten zij de fiets. Wat er in het bos gebeurd is weten we niet maar Remco kwam helemaal afgepeigerd terug en heeft er een half uur overgedaan om 1 krentenbol naar binnen te werken. Ik voel me heerlijk zei hij nog. 's Middags gingen er een aantal atleten zwemmen en een ander ging wandelen of pakte een boek of ging even naar Apeldoorn om te shoppen. Op de eerste dag hadden we natuurlijk al veel bekijks want als er 6 man met een kale kop uit een busje stappen dan kijken een hoop mensen toch wel raar op. Op de 2de dag werden we echter al aangemoedigd omdat men het toch wel apart vond als we weer in colonne over het park liepen.

De zaterdagmiddag training bestond uit 30 minuten inlopen en dan een 5km testloop, heuvel op en heuvel af. Nadat we eerst het parcours hadden verkend, kon er gestart worden. Waar iedereen het weer vandaan haalde ik weet het niet maar de 5 km werd door iedereen in een mooie tijd gelopen. Moe maar zeer voldaan liepen we richting onze huisjes waar Charles ons complimenteerde met de vertoonde inzet en het karakter wat door iedereen vertoond was. Voor ons was dat een reden om de glazen maar eens te vullen met het altijd lekkere La Shouff. Wat kan een biertje dan goedsmaken. 's Avonds werd er gegeten op het park zelf alwaar de kok een heerlijke maaltijd had voorbereid. Daarna werd er door sommige een kaartje gelegd waarbij gezegd moet worden dat een combinatie tussen 020 (Leo) en 010 (Marcel F) nou niet echt een vlot lopende was. Misschien was Leo een beetje zenuwachtig voor aankomende zondag, daarover later meer. De rest van de avond was er weer 1 uit het boekie.

Nadat er op zondag eerst naar het WK wielrennen was gekeken kon er gestart worden met training nr 4. Bij sommige atleten voelde de beentjes niet meer zoals ze zouden willen dus dat was aanpoten achterin de groep. Na een duurloop van 70 min keerden we weer terug op het park. Na de lunch werd er genoten van het mooie weer en 's middags gingen we naar de midgetgolfbaan. Daar werd fanatiek gestreden om de eer. Ferry,de man die alles kan en ook doet werd daar eerste. De poedelprijs was voor John. Maar ach als de avond ervoor je leeftijd nog geschat word op 36 ipv 50 jaar dan kan dat ook niet meer boeien toch. Daarna gingen we terug naar het huisje om ons op te laden voor n og 1 training. 1 Groep waaronder Joop, Remco(fiets), Marcel F, Marcel G, Hans B en Danny gingen een duurloop doen van 55min en Dennis, Sander, Ferry, John, Thomas gingen tempo's lopen achter de fiets die bestuurd werd door Charles. Leo bleef achter in het huisje om alles klaar te zetten voor vertrek naar huis.

Nadat we klaar waren met de training en gedoucht waren gingen we naar het restaurant voor de laatste maaltijd. Nadat het hoofdgerecht was opgegeten en de kok ons nog even verraste door voor iedereen een softijscoupe met slagroom voor te schotelen konden we de terugreis aanvaarden. Om half 9 was iedereen weer veilig thuis. Moe maar voldaan. De traanbuisjes waren leeg van het vele lachen. Er word door ons hard getraind maar misschien nog wel harder gelachen.

Als je de komende wedstrijden of trainingen er doorheen zit denk dan terug aan dit weekend. En dan speciaal aan de 160 euro weddenschap van Leo, de weddenschap van Charles waar Thomas alles van af weet. Of aan Marcel F en Danny die zichzelf op zaterdagnacht terug vonden in de Heinekenreclame met de koelkast. Of aan de afgesloten wc kraan. Of aan de absurde humor van Dennis, de relaxedheid van Marcel G, de inzet van onze 60 jarige Ed, de afgepeigerde Remco, Joop de man die maar blijft gaan, de sipkijkende Leo na het verlies van zijn cluppie, de mooie tanden van John, de niet stil kunnen zitten de en alleskunner Ferry, de schotse strijder Thomas, de verkeerregelende Hanssie B, de 14 saucijsenbroodjes van Charles, de op vrouwenjacht zijn de Sander. Kortom uit dit weekend is zoveel te halen. De A groep is klaar voor de strijd die wij a.s zondag op 10-10-10 aan zullen gaan.

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png