10 april 2011
Tekst: Jan Kweekel
Foto: Hans van Duivendijk

Zondag 10 april was het dan eindelijk zover. Na maanden van trainen en vooral afzien was de start van de marathon van Rotterdam. Om 11.00 stonden duizenden lopers klaar op de Coolsingel en was het net als voorgaande jaren weer genieten voor zowel de deelnemers als het talrijke opgekomen publiek dat langs bijna het gehele parkoers stond.

De weersomstandigheden leken ideaal bij het begin van de marathon maar de wind en de stijgende temperatuur gooiden bij menig hardloper roet in het eten en dat betekende vaak dat de man met de hamer eerder langs kwam dan gepland. Gelukkig waren er genoeg drinkposten met water en extran en na het 20 km punt waren er bovendien extra sponsposten. De organisatie had er wederom een fraai evenement van gemaakt en ook de hardlopers van Pallas’93 hebben weer een prima prestatie neergezet op de 31e editie van Nederlands mooiste marathon.

De snelste lopers van onze vereniging hadden net als de rappe Kenianen de beschikking over een aantal hazen. Het strijdplan was dat Dennis Postma, Marcel Fiering en ook coach Charles Timmermans de overige mannen van de A groep in een zetel naar het 30 km punt zouden brengen en als je de eindtijden ziet dan is dat uitstekend gelukt.

Snelste loper voor Pallas’93 en tevens snelste loper van Voorne Putten was Sander Peters die in een nieuw PR van 2.46.32 over de finish kwam: een tijd om trots op te zijn! Joop Helbers kwam niet veel later binnen op de Coolsingel in 2.46.47 en Ab Snoeij die na de finish riep nooit meer een marathon te lopen eindigde in 2.46.54 als 3e voor Pallas. Ferry ten Hove liep naar een tijd van 2.50.19 en was daarmee snelste loper van Spijkenisse. Hoewel Thomas White rond het 20 km punt moest lossen uit het treintje Pallas lopers kwam hij binnen in een nieuw PR van 2.51.32 waarmee hij zeer tevreden was. Op iets minder dan een halve minuut achter Thomas kwam ook Danny van Wijk in een mooie tijd van 2.51.59 binnen wat ook voor hem een nieuw PR betekende. De laatste loper van Pallas’93 die binnen 3 uur finishte was Bertil van Nunen. Hij deed 2.59.38 over zijn 42 km en 195 meter. Niels van den Boogert lukt het om binnen de 3 uur 30 te blijven. Zijn tijd was 3.28.41. Marco Peters die binnen 3 uur 30 wilde blijven slaagde daar niet in, maar zijn tijd van 3.39.33 mag er natuurlijk best zijn.

Snelste dame van onze vereniging was Marga Vrijhoeven die een mooie tijd van 3.46.56 op de klok zette. Ook Petra Strik dook met 3.59.31 knap onder de 4 uur ondanks dat ze last had van een pijnlijke knieholte.

De overige tijden: Bob Schot 4.11.05, Remco Kap 4.13.26, Raymond Wissink 4.18.47, Karin de Bruin 4.19.34, Arnold Engels 4.31.43, Kees Noordhoek 4.55.34 en Mary Noordhoek 4.55.35.

Alle lopers gefeliciteerd voor de mooie prestaties! Jammer genoeg waren er zondag ook nog een aantal uitvallers. Ferry Kros moest na 27 km afhaken met kramp en ook John Hemmerlé moest voortijdig de strijd staken.

Ook op de kortere afstanden over 5 en 10 km deden lopers van Pallas’93 mee. In het oog springt natuurlijk de prima prestatie van Iskander van der Wijngaard die als 13e finishte op de 10 km in 36.29 en dat in een deelnemersveld van ruim 6500 hardlopers.

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png