21 april 2011
Tekst: Hans van Duivendijk

Donderdagavond 21 april was het net als in de rest van Nld heel mooi weer. Prima gezicht op de mooie Olympus baan. Marcel G was al aanwezig toen ik arriveerde, Wim en Marjan met de kids kwamen even later. Mars en ik schreven in op 2.53, hoopvol. Wim schreef in op de 5000 en Marjan was helaas geblesseerd, volgende keer er weer bij Marjan!

Bij het inlopen zat ik met Marcel al op een lijn dat we er eigenlijk niet best voor stonden maar het wel weer lekker is om een baanwedstrijd te lopen met al zijn snackys. Er waren zoveel deelnemers voor de 1000m dat we uiteindelijk in de 3e serie mochten starten op een veel later tijdstip dan wij verwachten. De series voor ons waren voorzien van superkanonnen. Oa Bart van Nunen die 2.35! klokte. Na 3 keer de warming up opnieuw te hebben afgerond waren we eindelijk aan de beurt in een veel te volle serie. Mars en ik stonden uiterst rechts. In beginsel zelfs BUITEN de baan. Na verzoek van Mars of iedereen wilde inschikken, gingen we los. Er was direct een valpartij bij Mars in de buurt en ik ging behouden van start maar ik was veel te lang, te ver in de buitenbocht. We openden rond de 35 bij de 200. Na wat tempo wisselingen en super onvoordelige inhaal drills in buitenbochten. Kwam ik rond de 2.55 en mars 2.57 uit. Onze verbazing was nogal groot dat dit later op de lijst 2.56.6 en 2.59.1 bleek te zijn...

Wim ging zich voorbereiden en startte in de 1e serie 5000. Zijn doel was net onder de 17 minuten. Hij zat in een hele mooie serie, met een groepje hele snelle boys en een snelle vrouw. Wim kon in een mooi 2e groepje blijven daarbij zat ook de snelste vrouw, Lindsay van Marrewijk (Haag Atletiek). (11 dagen na de marathon van Rotterdam liep zij naar de tijd van 16.53.96) Hij liep een mooi strak schema en hij zag er sterk uit. Zou mooi plaatje geweest zijn, zo met ondergaande lente zon. Helaas had ik ff geen beschikking over een cam. Uiteindelijk liep hij op het groepje uit en na een hele sterke laatste ronde onder luide aanmoediging van de Pallas afvaardiging finishte hij in 16.44.7! Super prestatie weer en er waren naderhand veel positieve reacties van mede atleten voor onze die hard topper!

Prima prestaties, voor Mars en mij wel wat punten voor zelfverbetering, maar dat is dan ook weer een trainingsmoment. We waren er wel weer over uit dat het allemaal veel sneller kon... Maar het was voor ons goed om weer eens op de baan te racen.

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png