30 april 2011
Tekst: Dennis Postma
Foto: Bert Spits

Onder redelijk ideale omstandigheden ging op Koninginnedag 30 april 2011 de 36e Rabobank Omloop van Menheerse van start. Onder een strak blauwe lucht met een stevig briesje over het parcours van 6,8 kilometer gingen zo'n 300 deelnemers van start.

De eerste 500 meter werd er gestart door de kopgroep tussen de kraampjes door om daarna met een venijnig klimmetje de eerste kilometer af te leggen in 3.09. Er werd dus vanaf het begin gelijk flink "aan de boom geschud" om het deelnemersveld uit elkaar te trekken. De kopgroep bestond na de start uit zo'n 6 à 7 man waaronder toppers als Wim Padmos en Peter Jongsma (beide herstellende van een slepende blessure), Edwin Stolk, Marco Barendrecht, Peter Pollemans en Dennis Postma. Deze kopgroep begon na 3 km scheuren te vertonen en werd het een spannende strijd tussen Wim Padmos en Dennis Postma (beide Pallas '93) en Peter Jongsma.

Net even achter deze groep liepen Thomas White en A-groep trainer Charles Timmermans met daar weer achter op gepaste afstand Joop Helbers een uitstekende wedstrijd.

Tussen het 4 en 5 km punt moest Wim Padmos een klein gaatje laten vallen op het stuk tegenwind en dat was het teken voor Peter Jongsma en Dennis Postma om samen te werken "kop over kop" om de voorsprong uit te bouwen. Na een kleine 5,3 km werd er gedraaid richting finish om de laatste 1500 mtr in één rechte lijn met het windje in de rug nog één keer aangezet om uit te vechten wie er met het eremetaal naar huis mocht. Uiteindelijk wist Dennis Postma nog zo'n kleine 20 seconden op Peter Jongsma uit te lopen om als eerste over de finish te komen en zo dus voor de het 2e opeenvolgende jaar de "Omloop van Menheerse" te winnen in een tijd van 22.33.

Pallas '93 topper Wim Padmos werd 3e in een tijd van 23.00, Thomas White werd 8e overall in een tijd van 24.24 met kort daarachter Charles Timmermans in 24.35 en daarmee 11e overall werd en Joop Helbers die nog wat naweeën van de Rotterdam marathon heeft had het rustig aan gedaan om de wedstrijd als een lekkere duurloop uit te lopen. Voor Charles was deze goed gelopen wedstrijd gelijk het teken om de beslissing te nemen om van start te gaan in de marathon van Hoorn op 22 mei om daar hoge ogen te gooien in de einduitslag.

Al met al werd er dus aan de "overkant" weer goed gepresteerd door de Pallas '93 leden en werd de dag afgesloten met koffie en een heerlijk grote appelpunt met slagroom !!!!!

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png