22 mei 2011
Tekst: Dennis Postma

Zondag 22 mei vertrokken Charles Timmermans, John Hemmerlé, Thomas White, Danny van Wijk en Dennis Postma richting Hoorn om aldaar een marathon (Charles, John en haas Dennis) en een snelle 10 km (Danny en Thomas) te lopen. De omstandigheden waren qua temperatuur perfect maar met een redelijke harde wind werd het een zware wedstrijd voor de lopers.

Om 10.30 werden de marathonlopers weggeschoten door het geluid van een kanon. Al vrij snel na de start kwamen Dennis, Charles en John op plaats 2,3 en 4 te lopen in een mooi strak tempo van rond de 4 minuten de km. Deze pallaslopers wisten dit vol te houden tot 21 km waarna Dennis zijn haaswerk staakte om de rest van de wedstrijd de begeleiding via de fiets verder af te maken. Rond de 21 km haakten 2 andere lopers aan en zo kon Charles mooi het 2e rondje tegenwind met deze 2 lopers de wedstrijd doortrekken. John vond het rond het 21 km punt welletjes en dribbelde lekker uit. Charles wist het tempo met tegenwind goed strak te houden en liep "kop over kop" met de 2 andere lopers. Op dat moment liepen zij op plek 2,3 en 4. Rond het 30 km punt ging nr 4 eraf en liep Charles met de andere loper door. Na het keerpunt bleek dat de tegenstander van Charles iets meer over had en plaatste en versnelling die op dat moment te machtig was voor Charles en die ook niets wilde forceren. Charles liep daarna solo door naar de 3e plek overall in een mooie tijd van 2.55.14 die achteraf nog anderhalve minuut sneller was geweest door een slapende poster die de lopers rond het keerpunt 300 a 400 mtr teveel lieten lopen.

Om 11.30 gingen de 10 km lopers van start met Danny van Wijk en Thomas White van Pallas'93 over het fraaie parcours langs het IJsselmeer en door de oude binnenstad. Danny die in het begin snel opende en lekker soepel liep kreeg het op het laatst wel wat zwaarder door de harde wind die op de lichamen van de lopers beukte. Thomas die de dag ervoor nog een voetbal toernooi had gehad deed het iets rustiger aan en liep desondanks nog naar een podiumplaats bij de heren 45+. Hij werd in die categorie zelfs 2e in een tijd van 38.42. Danny liep zelfs naar een fraaie 1e plek in de categorie 35+ in een tijd van 36.24.

Tot ieders verassing waren er zelfs 2 onverwachte supporters aanwezig, te weten Joop Helbers en Hans Berendsen die herstellende is van een blessure die hij opgelopen heeft tijdens het skieën deze winter. Joop en Hans hebben tijdens de wedstrijd foto's genomen en flink aangemoedigd, grote klasse mannen !!! Pallas'93 heeft weer buiten de provincie grenzen gescoord.

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png