26 mei 2011
Tekst: Joop Helbers
Foto: Ilse van den Berg

Vorig jaar was het nog een moeilijke opstart maar we kunnen nu al concluderen, dat na veel inzet van menig vrijwilliger, de Pallas’93 wedstrijdcommissie en de sponsorbijdrage van Runnersworld Spijkenisse, de Wallenloop weer nieuw leven is ingeblazen.

Er stonden gisteravond dan ook bijna 200 lopers aan de start voor de tweede editie van de Wallenloop, die in een geheel nieuw jasje is gestoken. Lag vorige week nog een deel van het parkoers bezaaid met een grote berg zand, kunnen we nu de wedstrijdcommissie bedanken die er voor heeft gezorgd dat alles op tijd perfect was geregeld. Gisteravond waren er enkel en alleen positieve reacties te horen over het mooie parkoers. Dat begon bij de hockeyclub Voorne en ging via een rondje over het Gorzenpad langs de vestinggracht over de wallen om vervolgens weer langs de vuurtoren en het strandje op de finish bij de hockeyclub af te stormen.

Helaas voor de lopers en de organisatie zat het weer niet mee. Ondanks een harde wind en een fikse regenbui zijn er zeer snelle tijden neergezet (wellicht om voor het donker en de regenbui binnen te zijn).

Direct vanaf de start ontstond er een grote kopgroep bestaande uit regiotoppers van Pallas’93 (trainer Timmermans) en AV Flakkee (trainer Van Putten). Na zo’n 2km, waar men een harde wind in de rug voelde, waren het Dennis Postma (winnaar op de 10km) en Henk van Leeuwen (winnaar 4,4km) die er gelijk aan trokken. Dennis die vorig jaar nog nek aan nek liep met Wim Padmos en zich toen liet verrassen, wist dat hij het dit jaar anders moest doen en direct al aan de "boom moest schudden" om de krachten onderling te meten. Enkel Wim Padmos en Richard de Groot (de latere nummers 2 en 3 waren op dat moment nog bij machte om op gepaste afstand van zo’n 50m te volgen. Terwijl de grote groep lopers het 5km punt passeerde was het Dennis (begeleid door Charles Timmermans, die afgelopen weekend derde was geworden bij de Marathon van Hoorn in een schitterende tijd van 2:55) die over de wallen voorbij vloog en het gaatje langzaam aan iets groter maakte op zijn naaste concurrenten.

Verder heeft de PR commissie grote bekendheid gegeven aan de wedstrijd wat resulteerde in een groot aantal lopers van de diverse atletiekverengingen. Zo waren het ook de dames van Flakkee (Stellerunners) op de hielen gezeten door de dames van Pallas’93 die helemaal doordrenkt van de regenbui na net iets meer dan een uur onder applaus zijn binnengehaald.

Na afloop waren er in de kantine van de hockeyclub diverse leeftijdcategorieën die op het podium een prijs in ontvangst mochten nemen. De overall winnaars op beide afstanden zijn:

4,4km dames - 1ste Merel Wijngaarden (20:06) Voorne Atletiek, 2de Sandra Helbers (20:46), 3de Saskia van Roon (21:23)
heren – 1ste Henk van Leeuwen (14:37) Pallas’93, 2de Marcel Fiering (15:06), 3de Rodney O’Driscoll (17:03)

10km dames – 1ste Paula Groot (44:06), 2de Marije van Vilsteren (46:33), 3de Riet van Leeuwen (47:07) (tevens 1ste Dame +45 keurige prestatie na een lange tijd van afwezigheid)!
heren - 1ste Dennis Postma (34:05) Pallas’93, 2de Wim Padmos (34:47) en 3de Richard de Groot (34:57)

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png