16 augustus 2011
Tekst: Kees van Leeuwen

Terwijl veel Pallas leden zich opmaakten voor de wedstrijd om de verdwenen Akersloot Bokaal heeft Riet furore gemaakt in de internationale krachtmeting in de ”Ronde de Kerity”.

Kerity is een gehucht ter grootte van Tinte niet ver van Paimpol in het wonderschone Bretagne.

Ze werd vergezeld en aangemoedigd door haar twee trouwste supporters die hebben moeten ervaren dat ze vanaf 11 uur zich opmaakte voor het evenement, 10 km rondom Kerity, welke wedstrijd om 16.00 uur zou beginnen. Uiteindelijk togen we om twee uur naar de start in een gezellige atmosfeer met biertap, crêperie en alles wat er bij een wedstrijd thuishoort. Exact om 16.00 uur het startschot en zo’n 300 atleten en atletes schoten weg, want er stond wat op het spel. Grote geldprijzen voor de podiumplaatsen en voor de winnaars directe plaatsing voor de Franse Kampioenschappen. Om de inschrijving wat te vergemakkelijken had ze zich ingeschreven als Marie de Lion de la Pays Bas in het kanarie gele tenue van Neutral Logistics. Riet, schuchter als altijd, had zich gepositioneerd achter in het startveld. Ze heeft de eerste ronde 194 atleten ingehaald maar werd in de tweede ronde over geaccidenteerd terrein gepasseerd door toch nog 7 atleten. Mede dankzij de aanmoedigingen werd ze uiteindelijk 7e dame in le classement general en 1e dame op leeftijd. De wedstrijd werd gewonnen door een broodloper uit Clermont Ferrand die er 700 km voor over had gehad om hier aan de start te verschijnen. Zijn tijd : 33 minuten en een beetje. Dus Pallas lopers……

Tijd van Marie : 47 minuten en 5 sec.

De ceremonie protocollaire is hilarisch. Verschillende toespraken van sponsors en presidenten van ellenlange omvang waarnaar niemand luisterde. Daarvoor was Riet zich gaan douchen op de nabij gelegen camping. Wel leuk om te vermelden dat een collega hardloper haar vroeg of ze savon bij zich had. Riet beaamde dit met Oui bien sur en stond vervolgens zelf zonder zeepje onder de douche.

Bloemen, kadobonnen en enveloppen voor de drie eerst aankomsten, voor de overige klassementen een eervolle medaille en kus van le President du club. Vervolgens verloting en daarna een gezamenlijke maaltijd waarvoor de hele middag al twee hele varkens aan het spit werden rondgedraaid.

Jullie begrijpen dat we de laatste twee programmapunten aan ons voorbij hebben laten gaan.

Note voor Ruud : mochten er opdrachten uit Frankrijk komen, je weet waar de credits liggen.

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png