12,18 augustus 2011
Tekst: Dennis Postma
Foto: Sandra Helbers

{gallery width=400 height=300}stories/2011/2011_08_12{/gallery}

Strandloop 12 augustus 2011,

Elk jaar zijn er in de zomer 2 wedstrijden in Ouddorp. te weten de strandloop en de Akershoekse bokbokaalloop. De strandloop is een zware loop van 4,5 of 10 km, met in het eerste gedeelte van het parcours een grind/schelpenpad, een stuk duinen dat af en toe onder water staat met een natte zomer en een groot stuk strand met mul zand.

De opkomst van Pallas'93 lopers was enorm en de omstandigheden waren goed tot zeer goed te noemen. Na het startschot was het Joop Helbers die de 4,5 km liep en er als een raket vandoor ging, gevolgd door een grote groep 10 km lopers waaronder vele Pallas lopers en een paar lopers van Flakkee.

Nadat Joop Helbers was afgeslagen gingen Henk van Leeuwen en Ronnie Duinkerken rechtdoor om het 10 km parcours te volgen, op redelijke afstand gevolgd door Danny van Wijk, Dennis Postma en de groep onder leiding van Charles Timmermans.

Toen de strijd in het 10 km veld los barste was het Joop Helbers die zich opmaakte voor de overwinning op de 4,5 km, op de voet gevolgd door de steeds sterker wordende Marcel Gelton die maar 3 seconden op Joop moest toegeven. Vanaf het begin liet Henk van Leeuwen (een week eerder nog winnaar van de 5km in de Lier met een fraai parcours record in 15.54 minuten) zien dat er met hem serieus rekening gehouden moet worden voor de eind overwinning. De talentvolle loper van Pallas'93 die pas sinds 8 maanden bij de groep van Charles traint, verkeerd in uitstekende vorm en ging dus ook met de overwinning aan de haal met op 20 seconden achter hem de nr 2 Ronnie Duinkerken uit Rotterdam. Derde werd de zeer sterk lopende Danny van Wijk en hij werd daarmee ook 1e bij de mannen 40+.Verder mooie podium plaatsen op de 10 km voor Charles Timmermans 1e mannen 50+, Dennis Postma 2e mannen 40+, Iskander Wijngaard 3e mannen 30+, Ruud de Vette 3e mannen 50+ en Mieke van de Bos 3e dame 50+.

Ook bij de dames op de 4,5 km werd er gescoord door Pallas'93 met Jolanda Troost op een fraaie 1e plek. En Sandra Helbers op een 2e plek die net als Joop trots met hun kleine bink Josh het podium betrad en op de gevoelige plaat werden vastgelegd.

Er deden deze wedstrijd maar liefst 47 lopers (totaal 282) uit verschillende trainingsgroepen van Pallas'93 mee met ieder hun eigen geweldige beleving en prestaties.

Akershoekse bokbokaalloop 18 augustus 2011,

Een kleine week later stond de volgende wedstrijd voor de Pallas'93 lopers alweer op het programma. Daarbij was de opkomst van Pallas'93 nog groter dan bij de strandloop met maar liefst 57(?) lopers. Er moet daarbij gezegd worden dat alle hulde naar de trainers gaat die wedstrijden lopen stimuleren en opnemen in hun trainingsschema's, KLASSE !!!

Deze wedstrijd bestaat uit een 1 rondje van 8km of 2 rondjes te weten 16 km. Ook deze wedstrijd werd onder redelijk goede omstandigheden gelopen, met weinig wind. Na het startschot vertrokken een goeie 200 lopers om via de dorpskern het buiten gebied in te lopen richting het fietspad parallel aan de N-57, een viaduct onderdoor, een stuk schelpenpad richting het haventje van Ouddorp, weer een viaduct over, een lastig keerpunt en weer terug richting dorpskern .

Wederom was het Henk van Leeuwen (die deze keer de kortste afstand liep) die gelijk de toon zette voor het verloop in de 8 km wedstrijd. Deze keer had hij concurrentie van Ronnie Overgaauw uit Zoutelande. Ook deze keer bleek Henk de snelste te zijn met bijna een parcoursrecord op de 8km (die overigens nog steeds op naam staat van onze A-groep trainer Charles Timmermans met 26.19) in een zeer mooie tijd van 26.22 minuten met op gepaste afstand Ronnie Overgaauw. Daar achter ontspon zich lange tijd een mooi gevecht om de 3e plaats door 2 andere Pallas lopers, Wim Padmos en Marcel Fiering die uiteindelijk in het voordeel van Wim werd beslist. Bij de dames op de 8km werd er nog een podium plaats behaald door Marjan de Waaij die weer sinds lange tijd een wedstrijd liep, ze werd knap 2e.

Ook de prestaties van Peter Penning en Hans Berendsen sprongen in het oog na lang blessureleed en allebei weer op de weg terug zijn, klasse mannen. De 16 km werd ook gedomineerd door Pallas'93 met Danny van Wijk en Dennis Postma als belangrijkste troeven voor de eindoverwinning. Dennis en Danny liepen als echte teamgenoten het hele veld aan diggelen en het werd dus een mooi 1-2tje voor Pallas'93. En moest de nummer 3 maar liefst 1.45 minuut toegeven op de 2 lopers.

De overwinning ging uiteindelijk naar Dennis Postma die deze keer net iets betere benen had dan Danny maar die wel ondanks dit zware parcours toch bijna weer een PR liep. Ook Ruud de Vette liep een goede wedstrijd en finishte in een zeer verdienstelijke 7e plaats overall.

Ook in deze wedstrijd hebben alle Pallas'93 lopers zich weer van hun sterkste en beste kant laten zien met ieder voor zich hun eigen doel en prestaties. Een club om trots op te zijn !!!!

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png