15 september 2011
Tekst: Joop Helbers

Pallas’93 atleten knallen tijdens de laatste baanwedstrijden naar mooie PR’s!

Na een seizoen waarbij de A groep zich voornamelijk heeft gericht op de (langere) wegwedstrijden met als hoogtepunt de Marathon van Rotterdam in april en de komende marathons van A’dam en New York, zijn de baanwedstrijden, die nu bijna allemaal geweest zijn, dit jaar wat minder bezocht. Toch stonden er gisteren 8 man aan de start voor een 5000m op de baan van Naaldwijk (Pallas is daar een graag geziene trouwe gast) om onder ideale weersomstandigheden (windstil en een prima temperatuur) diverse PR’s te lopen!

In de 1ste serie om 19.45 uur stonden 6 man van Pallas’93 opgesteld. Gelijk na het startschot was het snelle Henkie, die de achtervolging koos op Mike Barsaiyan maar na zo’n 100m voor het uitkomen van de 1ste bocht liet hij heel verstandig een gaatje vallen om zijn eigen race te lopen. Mike was vastberaden om de wedstrijd te winnen in een schitterende tijd van 15.14 min. Henk deed het zelf ook super en behaalde met een 2de plaats na een solo race een PR met 15.51 min!

Dennis liep een groot aantal rondjes samen met een gangmaker maar kon de 2de helft het tempo goed hooghouden en versnellen om als 3de te finishen in 16.13min.

Marcel Fiering, Iskander en Joop liepen vanaf de start constant rondjes in 80 sec.(3.20 min/km) waarbij de doorkomst na 3000m (7,5 ronden) in exact 10 min ging. Daarna moest Joop lossen en heeft 5 ronden lang moeten worstelen om de finish te halen. In deze 5 rondjes zo’n 30sec verval op Iskaner en Marcel die wel die 3.20 p/km (80sec per rondje) vol hielden. Marcel ging vroegtijdig de sprint aan maar Iskander kwam er op het laatst met een goede seconde overheen en finishte in een PR tijd van 16.42 min. Marcel mag ook tevreden zijn met zijn tijd van 16.43 min. Charles was de laatste Pallas loper in deze 1ste serie en liep een tijd van 17.38 min.

Vervolgens verscheen Victor Phaff aan de start voor de 2de serie. Hij liep een lange tijd in een mooie groep en moest het op het laatst alleen afmaken. De tussentijden op de kilometers gaven al een mooi vooruitzicht dat hij rond de 18.30 min zou lopen (had niet eerder onder de 19 min gelopen) maar de laatste rondjes gingen mede door de peptalk en het toejuichen van de andere pallas’93 lopers zo hard dat hij een dik PR neerzette op de klok van 18.01 min. Victor gefeliciteerd!

Ben, die meestal pech heeft bij de serie indeling had dit keer een goede haas in zijn baan waarop hij zich kon richten. Ben wilde al vrij snel de leiding nemen in de groep maar hij moest van Charles terug naar de 2de plek in het rijtje. Na zo’n 6,5 rondje (dus net over de helft en nog 6 rondjes te gaan) ging Ben z’n haas aanzetten en die kon niet meer volgen en moest hij ‘t zelf afmaken. Dit ging zo goed dat Ben zelfs nog een eindsprintje had en in een PR van 19.42 min over de streep kwam. Na afloop stond hij nog wel even na te hijgen op de balk van de steeplechase. Wederom secondes van zijn tijd afgesnoept. Proficiat Ben!

Ondanks weinig baanwedstrijden en de hardheid om nog de laatste rondjes door te komen is er dit seizoen dus goed getraind en zijn de meeste lopers klaar voor de komende 10 kilometers in Middelharnis en onze eigen Vopak Midden Voorne loop op 9 oktober.

Het was weer een schitterende avond die werd afgesloten met een drankje in het mooie clubgebouw van Olympus70 te Naaldwijk.

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png