18 september 2011
Tekst: Arnold Mastenbroek
Foto: Melinda Hordijk

Pallaslopers bij de Dam tot Damloop

Zondag 18 september 2011 werd de jaarlijkse Dam tot Damloop gehouden. Het grootste hardloopfestijn in Nederland 10 EM/16,1 KM van Amsterdam naar Zaandam. Evenals in voorgaande jaren had onze Pepe weer geregeld dat een fors aantal Pallasleden aan dit evenement konden deelnemen.

’s Ochtends vroeg werden 18 lopers uitgezwaaid door een ander deel van de Pallasleden, die er voor hadden gekozen zelf een route in en rond Hellevoetsluis te lopen.

In de loop van de ochtend verslechterde het weer en werden we geconfronteerd met forse hoosbuien, met geregeld een onweersklap. Wat moest dat worden om 2 uur als onze start plaats zou vinden? Om half 2 waren we op de Dam in Amsterdam en na de groepsfoto trokken de buien weg en werd het droog. De weergoden waren ons goedgezind.

Het werd dus een goed loopweertje, hetgeen zich vertaalde in goede tijden voor de Pallasafvaardiging. Door het gezamenlijk trainen in de verschillende gezellige loopgroepen binnen de vereniging wilden een aantal andere lopers deze gezelligheid doorzetten in deze prestatieloop. Er vormden zich groepjes Pallasleden die samen probeerde de afstand te volbrengen. Gaandeweg werden de groepjes wat kleiner maar toch kwam een aantal lopers gezamenlijk over de finish.

Hierbij waren dat de snelste Pallaslopers Marco Peters en Jos Noordegraaf, die beiden over de finish kwamen in een tijd van 1.12.25. Peter van Meel kwam samen met Leo van Zielst binnen rond de 1.23.00, Paul Disser en Eric Schipper rond de 1.26.36, Cees en Mary Noordhoek rond de 1.30.53, Joop Hartog en Arnold Mastenbroek rond de 1.34.45.

De overige tijden van de lopers waren: Rodney O’Driscoll 1.14.50; Ferry Kros 1.15.36; Chris Zuiderwijk 1.16.29; John van Zutphen 1.17.52; Diana Willemsen (snelste Pallasdame) 1.27.35; Aad Zuiderwijk 1.33.37; Daniel Hordijk (gastloper) 1.29.02; Theo van der Stel (gastloper) 1.43.18.

Na afloop was het, ondanks het ontbreken van alcoholische dranken in de VIP-tent, wederom een ouderwets gezellige “3e helft”.

Pepe nogmaals namens alle deelnemers bedankt. Ook onze vaste Pallasfotograaf Melinda heel erg bedankt. De gemaakte foto´s geven goed de geweldige sfeer bij dit evenement weer.

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png