29 oktober 2011
Tekst: Joop Helbers

5/10km wegwedstrijd – 23ste Poort6-loop Gorinchem

Een grote groep lopers van Pallas’93 was zaterdag afgereisd naar Gorinchem voor de 23ste Poort6-loop (de slot loop van het Univé Grote Rivieren loopcircuit 2010-2011) Thomas White stond in zijn categorie 5de maar door privé omstandigheden kon/kan hij momenteel niet zoveel trainen waardoor een podium plaats bijna onmogelijk was.

De weersomstandigheden waren met een klein briesje en een heerlijke zonnestraal bijna ideaal te noemen voor het begin van het najaar. Het was Sandra Helbers die als 1ste Pallas loper om 13:00uur moest beginnen op de 5km. Bij de start werd de dame die vorig jaar het hele circuit op haar naam schreef geroemd en zou het een zware wedstrijd worden voor San. Na 100m nam Sandra wel de leiding bij de dames. Twee dames reageerde meteen maar na een strak tempo zonder verval kwam Sandra als 1ste over de finish in een voor haar beste seizoenstijd 21.33min. De 1ste prijs voor Pallas was op dat moment binnen.

Vervolgens was het om 14:00uur de beurt voor de 10km lopers. ¾ Rondje baan en vervolgens richting poldergebied voor één grote ronde om vervolgens weer op de baan te finishen. Hoewel het aanvang tempo direct hoog lag ontstonden er al gelijk twee grote groepen.

Onze Henk sloot direct aan in de kopgroep met o.a. Nabil Karimi en Mike Barsaiyan (de latere winnaar). De meeste lopers hadden een dubbel belang (de dagzege en eindzege voor het gehele circuit). Er werd dus tactisch gelopen en vooral op de concurrentie in dezelfde leeftijdcategorie gelet.

Joop was ziek maar wilde toch starten. Hij had hoogstwaarschijnlijk de dag ervoor iets verkeerd gegeten waardoor hij helemaal leeg was en al vrij snel in de wedstrijd moest opgeven om rustig de wedstrijd uitlopen. “De benen waren goed maar ik was gewoon geen energie. 2min voor de start ging ik voor de 6de keer naar het toilet. Onderweg zijn alle mannen me voorbij gekomen en stuk voor stuk kon ik ze nog een laatste aanmoediging geven”.

Rond 6km ging de kopgroep versnellen en Henk kon goed mee. 800m voor de finish zat Henk nog in een groepje met de nummers 4 t/m 8 maar door het vroegtijdig aangaan van de sprint kon Henk helaas het tempo vandaag niet volgen en werd uiteindelijk 8ste in een tijd van 33.27min.(PR Hellevoetsluis: 32.32min bijna 1min verschil).

Iskander werd knap 2de Pallas loper in een toffe PR 34.56min. “Ik wil vandaag onder die grens van 35min lopen”. En kwam hiermee zijn woorden na.

Danny van Wijk die op weg is naar de marathon van New York pakte ook een PR met 4sec. “Ik kon nog harder maar ben toch nog wat voorzichtig. Dadelijk heb ik een blessure en kan in de marathon volgende week niet lopen”.

Maarten en Victor blijven iedere week verbazen “We trainen nu 500m-ers rond de 1.30min en harder. Het kon dus ook niet uitblijven dat we ons zelf verbeteren. Het trainen in de groep gaat zo goed”.

Ab is nog niet de “oude” en heeft nog naweeën van een blessure maar komt al weer aardig terug. Hij pakte zelfs de 3de plaats in zijn klasse. Het was Sander die samen met Ab opliep maar halverwege wegliep en na zijn vorige 10km ook nu weer 50sec eraf haalde. Hoe lang zal hij deze grote sprongen nog volhouden..?

Hans Berendsen loopt nog met fysiotherapie maar kon het toch niet laten om strijd te leveren. Hans weet dat hij niet 100% kan gaan en nog geduld moet hebben maar desondanks toch weer plezier gehad.

Louis had de afgelopen wedstrijden heel mooie pr’s neergezet en moest nu waarschijnlijk even pas op de plaats maken. Hij had het erg zwaar.

Thomas deed mee voor de lol en ging niet voor een tijd. Hij wist toch dat er niet veel inzat vandaag en luisterde goed naar zijn lichaam. Hij klopte nog net op de finish zijn maatje Joop en zo kon iedereen na de finish weer met z’n alle lachen.

Voor foto’s en uitslagen zie foto’s Sandra Helbers op de Pallas’93 site
en via http://www.avtyphoon.nl/loopcircuit/nieuws/2011/20111029.php

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png