3 december 2011
Tekst: Jan Kweekel
Foto: Galina Mamaewa

Op zaterdag 3 december stond de snertloop op het programma. Aan deze loop konden alle leden van Pallas’93 deelnemen. De opkomst viel door het slechte weer wat tegen, maar dat kon de pret niet drukken.

De route van de lopers van de A,B en C groep liep over het Gorzenpad, de Duinweg en een lus over het strand en de duinen van het Haringvliet en weer terug over het Gorzenpad naar de finish om zo 6,5 km vol te maken. De lopers van de D,E en F groep liepen totaal 3 km en hoefden alleen heen en terug over het Gorzenpad.

Het inschrijven was vanaf 10.00 uur in de kantine van WHV aan de Heliushaven. Omdat het weer ook snert was werd de gezamenlijke warming up, die verzorgd werd door Raymond, een kwartier uitgesteld tot 10.45.

De start was om 11.00 uur bij startpunt 0 van het Gorzenpad en Joke mocht het startschot lossen. Het waaide flinke en het was gelukkig droog geworden. Een kleine groep van 6 man ging er als een haas tegen de wind in van door en al gauw waren het Sander Peters en Remco Kap die zich los weekten van de groep en samen richting het einde van het Gorzenpad liepen. Arie Voogt stond bij het keerpunt van de 3 km en hoe het kwam weet bijna niemand maar sommige lopers van de D,E en F groep liepen hem voorbij en vergaten te keren?! Het was een leermoment voor de volgende keer volgens Riet van Leeuwen.

Ferry Kros had het parkoers uitgestippeld en op de duinweg gaf hij de looprichting aan naar de trap over de duinen. Riet en Ferry zijn de grondleggers van de snertloop en zij organiseerden deze loop in het kader van hun hulptrainerscursus. Het stuk door de duinen is altijd vrij zwaar en de benen liepen ook nu weer vol bij het klauteren over de duinovergangen.

Er was een prijs voor iedere snelste dame en heer per groep. Het was niet verwonderlijk dat de winnaar van de 6,5 km de enige deelnemer van de A groep was. Sander Peters kwam redelijk op zijn gemak na 26 minuten (geklokt door tijdwaarnemers Raymond, de geblesseerde Joke en geblesseerde Thijs) over de streep met op ruime afstand gevolgd door B loper John vd Bos. Snelste dame van de B groep was Paula Groot. De winnaars in de C groep waren de jarige Peter Ton en ondanks een sanitaire stop was Mieke vd Bos snelste dame in haar groep. De kortste afstand werd knap gewonnen door Lida van Strien uit de D groep en Joop Hartog, met zijn snelle kapsel, was in deze groep de rapste heer. Onno Teders en Nel vd Knaap waren de snelste atleten uit de E groep.

Voor de lopers van de F groep die op dit moment het Start to Run schema volgen kwam de snertloop te vroeg en van deze groep waren er geen lopers aanwezig. De organisatie kon terug kijken op een geslaagd evenement. Nadat alle lopers zich opgefrist hadden met een warme douche kon iedereen zich tegoed doen aan een kop erwtensoep met roggebrood, koffie, thee, limonade en was er volop “Sinterklaas voedsel” zoals taaitaai poppen en kruidnootjes.

Na de nodige bedankjes van Riet aan een aantal vrijwilligers, de prijsuitreiking en de loterij waarbij een aantal lekkere boterletters gewonnen werden, ging iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts. De thuisblijvers hebben zeker een kans gemist vandaag. De snertloop staat op de kaart!

Uitslag snertloop - 3 december 2011
3 km
Lida van Strien 15:33 1eD groep D
Gon Voorham 15:36  
Joop Hartog 16:37 1eH groep D
Onno Teders 17:08 1eH groep E
Nel van der Knaap 17:23 1eD groep E
Anneke Epker 18:44  
Galina Mamaewa 18:44  
Liedie van Waardenburg 19:40  
Alex van der Knaap 20:23  
Elza Broecks 21:31  
6,5 km
Sander Peters 26:00 1eH groep A
John van den Bos 27:59 1eH groep B
Remko Kap 28:31  
Ron Moerland 30:22  
Chris Zuiderwijk 30:27  
Jan Kweekel 30:34  
Paula Groot 31:58 1eD groep B
Richard Granneman 31:58  
Stefan Elling 31:58  
Niels Vernes 32:12  
Remco Roest 32:26  
Marije van Vilsteren 33:14  
Peter Ton 33:21 1eH groep C
Joek Sloots 33:56  
Cok van Bodegom 34:07  
Kees Noordhoek 34:12  
Ruud Meurs 34:18  
Mieke van den Bos 35:09 1eD groep C
Diana Willemsen 37:20  
Mary Noordhoek 39:05  
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png