27 oktober 2013
Tekst: Danny, Victor en Ron

Zondag 27 oktober stonden er 3 lopers van Pallas´93 aan de start van 2 verschillende marathons. Danny van Wijk stond aan de start in mooie omstandigheden in Venetië en Ron Moerland en Victor Phaff stonden in Etten-Leur aan de start van de Brabantmarathon.

Danny startte in een groep met tempomakers(pacers) die weggingen op een tijd van 2uur50minuten. Tot 36 km kon ie het tempo van de pacers goed volgen en is daarna wat teruggezakt en verder gegaan in zijn eigen tempo. De laatste kilometers van deze mooie marathon waren erg zwaar met 14 bruggen zoals ie zelf had aangegeven. Uiteindelijk is Danny gefinisht in een zeer knappe tijd van 2uur51min56sec.

Ron en Victor gingen van start in Etten-Leur waar het erg hard waaide die dag. Ron zat bij de halve marathon doorkomst op een mooi pr schema van 3uur30minuten maar moest het 2de gedeelte van de marathon het tempo flink laten zakken door de wind die steeds harder ging waaien. Uiteindelijk heeft ie toch nog een mooi pr gelopen van 3uur44min20sec.

Victor zat vanaf het begin in een mooie groep achter de nummers 1 en 2. In zijn groep werd goed samengewerkt door om de beurt op kop te lopen waardoor je elkaar uit de wind hield. Na 15 km begon het groepje uiteen te vallen en kwam Victor alleen te lopen. Hoewel de benen zeer goed voelden kreeg Victor na 19km last van maagproblemen. Op de halve marathon toch nog gekomen op 1uur21minuten. Maar de pijn in de maag werd steeds erger en na 23 km moest Victor helaas uitstappen omdat ie krom liep van de pijn. Jammer maar helaas.....

Ron Moerland:
"Het begon allemaal met een vraag van Victor of ik mee wilde gaan naar de Herfstmarathon in Etten-Leur. Hoewel ik 3 weken ervoor de Kustmarathon had gelopen voelde mijn benen goed genoeg om deze uitdaging aan te gaan. En zo stond ik op zondag 27 oktober klaar om met Victor mee te gaan richting Etten-Leur voor de Van Oers Marathon Brabant, zonder dat iemand het wist. Het is ’s ochtends om 08.15u bagger weer. We rijden richting Breda en onderweg trekt alles open en de zon gaat schijnen. In Etten-Leur aangekomen parkeren we de auto bij AV Achilles en van daaruit reden er pendelbusje naar de start/finish. We gaan al vrij snel met een busje richting het centrum naar de Nobelaer waar de inschrijving is en waar je ook je sportdrank kunt achterlaten, die je bij de drankposten weer kunt ophalen.

Victor ging om 10.30 warm lopen en kwam zeiknat terug (had een stortbui met inlopen) en kon nog even op drogen voor de start. Om 11.15 lopen we naar de startvakken en gaan samen in startvak 1 staan, hij voorin en ik achterin. Om 11.45 gaat het startschot en vertrekken we voor het eerste rondje. Victor gaat weg voor een tijd van 2u45, en ik ga weg voor een tijd rond de 3u30. Het eerste rondje gaat Victor goed af en ligt als 5e maar moest na 23 km uitstappen met maagklachten. Ikzelf liep het eerste rondje vrij constant met een gemiddelde van 5min/km en ging op voor het tweede rondje. Toen ik bij km 22 was begon het te waaien en werd het toch zwaar om tegen de wind in te lopen, maar kon het tempo nog vast houden.

Bij km 24 begint het tempo toch al iets te zakken maar ik loop verder. Eenmaal bij km 32 liep ik vol in de wind en begonnen de kuiten vol te lopen, het tempo zakt weer beetje, maar kon nog steeds door blijven lopen. Je weet dat er een pr in zit, alleen hoeveel is de vraag. De benen werden steeds zwaarder en het tempo zakte in de laatste 10 km van 5 min/km naar 6 min/km.

Het is mij gelukt om net onder mijn tijd van vorig jaar in Rotterdam (-41sec.) te lopen en kon finishen in 3:44:20, waar ik zeer blij mee was onder deze omstandigheden."

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png