16 november 2014
Tekst: Jan Kweekel
Foto's: Linda Oostlander

Hardlopers Pallas ’93 knallen tijdens Zevenheuvelenloop in Nijmegen

Zondag 16 november was het zover en stond de 31e Scholten Awater Zevenheuvelenloop op het programma. Meer dan 25000 hardlopers stonden om 13.00 klaar voor de wedstrijd die je als hardloper één keer in je leven gelopen moet hebben. Samen met Sander Klink, Linda Oostlander, Richard Goedendorp en Inge Kasius vertrokken we om 8 uur in de vroege ochtend met de auto naar metrostation Tussenwater. Vandaar de metro naar Rotterdam CS en vervolgens met de trein naar Nijmegen. Samen met het startbewijs hadden we een treinkaartje gekocht en het is dan wel handig als je daar dan ook mee kan inchecken. Het kaartje van Inge bleek al een keer eerder gebruikt in Meppel enige tijd geleden?? en na 2 loketten verder en met enige vertraging hadden we de eerste warming up te pakken en haalden we net op tijd de trein.

Het werd al snel duidelijk dat we niet de enige waren met Nijmegen als bestemming. De reis verliep voorspoedig en vanaf het station was het een klein stukje lopen naar de kleedgelegenheid, voor ons de parkeergarage van de Rabobank. Iedereen kon op basis van zijn startnummer zijn eigen kleedgelegenheid opzoeken. De organisatie was echt perfect geregeld; overal stonden bordjes met de looproutes voor het omkleden, richting de startvakken en er was een meetingpoint mocht je elkaar kwijt raken.

Tijdens het omkleden stond ineens Sander Peters naast ons. Hij deed als enige loper uit de A groep mee en was alleen aardig verkouden geweest. Dat weerhield hem er echter niet van om voor een snelle tijd te gaan.

Het regende zachtjes in de Nijmegen en duizenden hardlopers gingen in allerlei kleuren poncho’s richting de start. Ieder start vak had zijn eigen kleur en starttijd, alles was tot in de puntjes geregeld en niets werd aan het toeval overgelaten.

Zoals verwacht was Sander Peters de snelste loper van onze vereniging en ruim onder het uur kwam hij over de streep in 56:00. Ook Richard Goedendorp zijn Zevenheuvelenloop ging naar eigen zeggen lekker. Hij finishte als 2e loper van Pallas in een geweldige tijd van 1:04:29. Sander Klink, Richard en ik stonden in het gele startvak. De eerste 5 km bleven we bij elkaar en langzaam liep Richard bij ons weg. Sander Klink had wat darmklachten en het was jammer genoeg niet zijn dag. Hij moest terug in tempo maar kon zich later herpakken. De middelste 5 km leken het zwaarst met de hoogste heuvels. Tijdens de afdaling kon je echter weer tijd goed maken en bijna iedereen liep dit stuk sneller dan het eerste gedeelte. De laatste 5 km gingen voornamelijk heuvelaf en kon je lekker nog alles geven.

Ondergetekende was met een richttijd van 1:04:00 van start gegaan. De wedstrijd was duidelijk niet te vergelijken met de 15 km bij Spark van afgelopen zondag. Het was een mooi parkoers en het kostte veel energie om langzamere lopers in te halen. Soms moest ik gewoon even geduld hebben en als er een gaatje kwam dook ik daarin om weer wat te versnellen. Met mijn tijd van 1:05:21 ben ik uiteraard tevreden en kan ik ook de Zevenheuvelenloop weer van mijn lijstje afstrepen.

Sander Klink kwam ondanks zijn ongemak toch nog in een mooie tijd van 1:07:13 over de meet. Miriam Oomen heeft ook dit jaar weer de pukkeltjes getrotseerd in Nijmegen zoals ze dat zelf mooi omschrijft. Met haar pr van 1:15:03 was ze 7 minuten sneller dan vorig jaar! Rob van Elburg was samen met Raymond Wissink al op vrijdag richting het oosten vertrokken voor een trainingsstage en tevens een korte vakantie. Rob zette een mooie tijd van 1:16:57 op de klok. Raymond Wissink had als doelstelling 1:20:00 en voldeed ruimschoots aan deze verwachting met zijn tijd van 1:18:01. Het was weer zijn eerste 15 km wedstrijd op asfalt en nu maar afwachten hoe zijn enkel reageert na deze toch wel zware beproeving.

Inge Kasius stond net achter ons in het oranje startvak en ook haar pr sneuvelde vandaag. Achter Miriam finishte ze als 2e dame van Pallas in een fraaie tijd van 1:20:16. Tjerk Hazeveld had lekker vlak gelopen en ondanks dat hij zijn pr niet had verbeterd was hij toch tevreden met zijn tijd van 1:23:47. Hij was wel 10 minuten sneller dan vorig jaar en heeft de weg terug weer gevonden. Ook Linda de Brabander was van de partij bij de Zevenheuvelenloop en haar tijd van 1:24:50 mocht er ook zeker zijn. Onno Teders vond het een mooi parkoers daar in Nijmegen en ondanks de (mot)regen vond hij het heerlijk loopweer. Hij slechtte de heuvels in 1:25:48. Achter Onno kwamen vervolgens Charles Creutzburg, Marcel Bewier en Fred Neubauer binnen in respectievelijk 1:26:48, 1:27:49 en 1:28:39. Bianca Pothof vond de wedstrijd loodzwaar maar veelzeggend waren haar woorden “but….we dit it”. Zij kwam in 1:31:05 onder het finishdoek door.

Voor de toeschouwers (petje af hoor) was het een lange, natte, koude en vooral gezellige dag in Nijmegen aldus Ilona van de Linden die trots was op haar mannetje Wobbe die een mooi pr liep van 1:31:49. Gail Tsang deed 1:32:15 over haar loop, Marc van Bergen die nog niet eerder in deze mooie omgeving was geweest vond het een hardloopwedstrijd in herfstsfeer en finishte in 1:32:17 en Ton Roelofs sloot de Pallas gelederen in 1:48:01.

Met een voldaan gevoel gingen alle deelnemers richting het station en kon iedereen terug kijken op een geslaagd Zevenheuvelen avontuur!

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png