Zaterdag ochtend 15 oktober om 09.00u vertrokken wij naar Amsterdam, aangekomen gingen wij gelijk het marathon startnummer ophalen. Gezellig een rondje over de expo gelopen, het supporters bord ingevuld met onze succes wensen voor Willem, Ferry, Bas, Annelies, Lisette en Daniel daarna parcours verkenning in Amsterdam en een boottochtje gedaan door de grachten.

foto1  foto2
Einde van de middag gingen wij naar onze hotelkamer, wij hadden een overnachting in Hotel van der Valk aan de A4. Heerlijk uiteten geweest in het sjiek de friemel restaurant van de Toekan gigant. Voor Daniel uiteraard pasta. Na 2x het brand alarm (gelukkig loos alarm) gingen we vroeg naar bed.

Zondag ochtend ging om 05.30u de wekker, om 06.45u vertrokken we met de auto naar de RAI en gingen wij verder met de metro en waren mooi op tijd bij de start rond 08.00u. Daniel om 09.00u uitgezwaaid en succes gewenst.

foto3

foto4
Het zonnetje scheen al, dus perfect weer voor de supporters ;-)

Omdat het giga druk was bij het olympisch stadion, gingen wij alvast naar het eerste punt toe bij station Zuid 6,5 km en 8km punt. Bij het station zat een starbucks dus uiteraard een lekker bakkie koffie gehaald en een plas stop.

Daarna verder naar de v.d. Madeweg 28km punt. Wat ons wel opviel dat er zo weinig supporters langs de kant stonden. De metro’s waren soms leeg. 

foto6
Nou in Rotterdam is dat wel een ander verhaal en moeten wij soms een paar metro’s wachten omdat ze zo vol zijn. Daarna gingen we naar het 36km punt bij Weesperplein, Daniel zag er nog steeds fris en fruitig uit en wij kregen zelfs een handkus van hem.

Onderweg zag Daniel Ferry Engel nog die meedeed met het nederlands kampioenschap. Daarna weer terug naar het olympisch stadion waar de finish was. Gelukkig zagen wij Daniel snel in die drukte, en hebben een mooi plekje opgezocht op de tribune om de kanjers van de halve marathon binnen te zien komen.

Daniel heeft een zeer mooie tijd neergezet in 3.20:53 op zijn 12de marathon. Op 2 seconde na net geen pr. Hij is tevreden met zijn tijd, omdat hij zelf vond dat hij niet goed getraind had voor deze marathon. 

foto7

De volgende uitdaging? De Ironman 70.3 in Luxemburg Juni 2017.

Toch vond hij de Amsterdam marathon erg leuk om mee te maken, tja als echte Rotterdammer is niets mooier dan finishen op de Coolsingel ;-).

Ferry Becker kwam als eerste van pallas binnen op de halve marathon in een tijd van 1.57.34, gevolgd door


  • Annelies Vos 1.57:41(pr)
  • Erik de Winkel 2.01:50
  • Natasja de Winkel 2.01:50
  • Willem Spoorendonk 2.04:44
  • Bas Pronk 2.04:46
  • Lisette Mol 2.11:40

foto8

foto9

foto10

foto11
Na een gezellige dag met als afsluiting, eten bij de Burger King aan de A4.

Bekijk de foto's

 

Verslag van Melinda

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png