Zondag 16 oktober jl. hebben een aantal leden van Pallas de halve van 020 (ik kan het andere woord niet uit mijn bek krijgen) gelopen.
Een aantal gingen met de trein echter ook een aantal, gingen met de auto. Dus om 09.30 uur verzamelen en dan richting 020 met Annelies, Lisette en Ferry en ik.
Bas ging met zijn familie er naar toe, want zijn schoonvader (Ton Roelofs) ging langs het parcours mee fietsen.
Na 50 meter al gestopt omdat ik niet zeker wist of ik alles uit mijn auto gehaald had. Dat was echter wel het geval maar toch gelukkig dat we waren gestopt daar Annelies haar bril nog op het dak van de auto lag. Uiteindelijk toch onderweg en na 20 km alweer stoppen vanwege de 1e pisstop.
Vervolgens vlak voor 020 weer even stoppen.
Uiteindelijk de auto in de RAI geparkeerd en met de metro naar het Olympisch Stadion. De dames liepen wat te zuchten en na het voelen van het gewicht in de tassen werd duidelijk waarom. Zowel Annelies als Lisette hadden de complete badkamer in hun tas gedaan. Bij het stadion aangekomen allemaal verkleed en op ons gemak naar het startvak. Ferry stond in blauw (en dat terwijl hij een groen trainingspak aanhad ) dus die hebben we niet meer gezien. Annelies en Lisette moesten in groen starten maar zijn illegaal toch in geel ingestroomd.
Ook zouden daar Natasja en Erik moeten staan maar niet kunnen spotten.
Zij gingen samen lopen, want het was voor Natasja haar eerste halve marathon, en werd metaal gesteund door haar vader.
In groen stond uiteindelijk Bas in zijn eentje. Na het startschot lekker gaan lopen en voor de 1 was het wat zwaarder dan voor de ander maar uiteindelijk zijn we allemaal over de finish gekomen. Speciaal voor Lisette en Natasja een ervaring daar zij beide voor de 1e keer een halve liepen. Complimenten voor beide. Annelies liep, zoals te verwachten, een pr.
Nadat we allen bij de verzamelplek afgesproken hadden kwamen ook Daniel, Mary, Melinda en Kees erbij.
Daniel heeft de hele marathon gelopen in een uitstekende tijd.
Vervolgens weer in de metro naar de RAI en gelukkig zagen we daarna in de spiegel 020 steeds kleiner worden. Afgesproken nog een hapje te eten en dit hebben we culinair gedaan bij de Burger King. Alle calorieën die wij die dag eraf gelopen hebben er weer aan gegeten met een dubbele wopper.
Al met al een geslaagde dag en iedereen gefeliciteerd met zijn/haar prestatie.
Wij vonden het een leuke loop in Amsterdam, na de halve marathon smaakt dit voor sommige naar meer!

Bekijk de foto's

Verslag van Willem Spoorendonk

Zondag 9 oktober
Voorafgaand aan de VTTI loop, een prestatie/wedstrijdloop over 5 en 10km, werden er een drietal jeugdlopen gehouden over 225 – 500 – 1000 meter. Waren er in eerdere jaren hooguit 30 kinderen, de laatste jaren zien we een stijgende lijn van 60 (2014), 125 (2015) naar 162 kinderen!!

Zaterdag ochtend 15 oktober om 09.00u vertrokken wij naar Amsterdam, aangekomen gingen wij gelijk het marathon startnummer ophalen. Gezellig een rondje over de expo gelopen, het supporters bord ingevuld met onze succes wensen voor Willem, Ferry, Bas, Annelies, Lisette en Daniel daarna parcours verkenning in Amsterdam en een boottochtje gedaan door de grachten.

foto1  foto2
Einde van de middag gingen wij naar onze hotelkamer, wij hadden een overnachting in Hotel van der Valk aan de A4. Heerlijk uiteten geweest in het sjiek de friemel restaurant van de Toekan gigant. Voor Daniel uiteraard pasta. Na 2x het brand alarm (gelukkig loos alarm) gingen we vroeg naar bed.

Zondag ochtend ging om 05.30u de wekker, om 06.45u vertrokken we met de auto naar de RAI en gingen wij verder met de metro en waren mooi op tijd bij de start rond 08.00u. Daniel om 09.00u uitgezwaaid en succes gewenst.

foto3

foto4
Het zonnetje scheen al, dus perfect weer voor de supporters ;-)

Omdat het giga druk was bij het olympisch stadion, gingen wij alvast naar het eerste punt toe bij station Zuid 6,5 km en 8km punt. Bij het station zat een starbucks dus uiteraard een lekker bakkie koffie gehaald en een plas stop.

Daarna verder naar de v.d. Madeweg 28km punt. Wat ons wel opviel dat er zo weinig supporters langs de kant stonden. De metro’s waren soms leeg. 

foto6
Nou in Rotterdam is dat wel een ander verhaal en moeten wij soms een paar metro’s wachten omdat ze zo vol zijn. Daarna gingen we naar het 36km punt bij Weesperplein, Daniel zag er nog steeds fris en fruitig uit en wij kregen zelfs een handkus van hem.

Onderweg zag Daniel Ferry Engel nog die meedeed met het nederlands kampioenschap. Daarna weer terug naar het olympisch stadion waar de finish was. Gelukkig zagen wij Daniel snel in die drukte, en hebben een mooi plekje opgezocht op de tribune om de kanjers van de halve marathon binnen te zien komen.

Daniel heeft een zeer mooie tijd neergezet in 3.20:53 op zijn 12de marathon. Op 2 seconde na net geen pr. Hij is tevreden met zijn tijd, omdat hij zelf vond dat hij niet goed getraind had voor deze marathon. 

foto7

De volgende uitdaging? De Ironman 70.3 in Luxemburg Juni 2017.

Toch vond hij de Amsterdam marathon erg leuk om mee te maken, tja als echte Rotterdammer is niets mooier dan finishen op de Coolsingel ;-).

Ferry Becker kwam als eerste van pallas binnen op de halve marathon in een tijd van 1.57.34, gevolgd door


  • Annelies Vos 1.57:41(pr)
  • Erik de Winkel 2.01:50
  • Natasja de Winkel 2.01:50
  • Willem Spoorendonk 2.04:44
  • Bas Pronk 2.04:46
  • Lisette Mol 2.11:40

foto8

foto9

foto10

foto11
Na een gezellige dag met als afsluiting, eten bij de Burger King aan de A4.

Bekijk de foto's

 

Verslag van Melinda

Op dinsdag 6 september werd er bij Pallas ’93 voor het eerst sinds zeer lange tijd een gezamenlijke testloop over 3 kilometer gelopen. De A t/m F-groep waren vertegenwoordigd.

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png