Een nieuw hardloop evenement op de kalender: De Halve van Hoogvliet. Vanuit start/finish locatie op Park de Heerlijkheid, kon er gelopen worden over een afstand van 5 km, 10 km en halve marathon. Het parcours van de halve marathon loopt grotendeels door de omgeving van de Groende Gordel. Dit nieuwe evenement werd vrij professioneel georganiseerd: tijdregistratie dmv chip op het startnummer, diverse verzorgingsposten, goed afgezette parcoursen en volgens zeggen van de organisatie: exacte afstanden. Hier kan je je vraagtekens bij zetten, want van diverse Pallas lopers kwam na afloop de boodschap dat het parcours een paar 100 meter te kort zou zijn.

 

De start was vroeg, om 10:30 stonden de lopers gereed voor het startschot. De 10 en de halve startten tegelijkertijd. Helaas was er een kleine technische storing, waardoor de start in eerste instantie 5 minuten werd uitgesteld en even later zelfs 15 minuten. Diverse lopers gebruikten deze gelegenheid om nog even warm te lopen, tot ineens de melding kwam dat we gingen starten. Beetje rommelig, want sommige lopers waren echt flink uit de buurt.

Van de Pallas B-groep stond een aantal lopers klaar voor de halve marathon afstand, Raymond, Richard, Paula, Ferry, Michiel (startnr. van Fred). Een deel van deze lopers heeft oude herinneringen aan Hoogvliet en die wilden dit evenement dus zeker niet missen. Ik heb persoonlijk niets met Hoogvliet, maar was erg benieuwd naar het parcours en ik aasde op een nieuw PR op deze afstand. Helaas kreeg ik niemand van de groep mee, dus moest ik het zelf zien te doen.

Na de rommelige start, liep ik redelijk vooraan mee voor de eerste kilometers door Hoogvliet, langs de Binnenban en een listig trapje de dijk op liep het parcours al snel het centrum van Hoogvliet uit. Net buiten Hoogvliet splitste de 10km af naar rechts en de halve moest rechtdoor verder de polder in.

Vanaf hier raakte ik Leo Klaassen kwijt, die tot dan toe in mijn kielzog liep. Alleen ging ik verder, op naar het keerpunt. De verzorgingsposten waren erg goed geregeld, stukken banaan, water en sponzen. Vooral die laatsten waren een verademing, water had ik zelf bij me en banaan krijg ik al lopend niet weggewerkt, maar een koude natte spons over je gezicht, je nek en de polsen is heerlijk!

Richting de golfbaan waar het keerpunt lag van de 21 km, liep ik in het kielzog van een loper van Energie Barendrecht. Ik kwam er niet voorbij, met een gepastte afstand wachtte ik mijn kans af. Na het keerpunt ging het over het looppad van de golfbaan terug richting Hoogvliet. Mijn voorganger van Energie bleef me nog steeds voor en ik zag in mijn ooghoeken een loper van achteren dichterbij komen. Terug het fietspad op, waar we de lopers die richting het keerpunt liepen tegemoet liepen. Aanmoedigingen van Ray en Paula en van Wobbe tilden me net over het drempeltje heen om mijn voorganger voorbij te gaan. Dit nadat de loper achter mijn ons allebei inhaalde. Tempo lag gemiddeld nog steeds op 4:20. Niet het beoogde 4:15, maar gezien de temperatuur en de zware benen van de Molenloop was dit een prima tempo. Bij kilometer 15 een gelletje genomen voor wat extra energie voor de laatste kilometers.

Vanuit het bos zwaaiden we af richting het water, waar we parallel aan terug gingen. Een loper voor me, stapte al hoestend en proestend aan de kant, die had wat extra eiwitten binnen gekregen in de vorm van een vlieg of mug of zo. Arme kerel, meteen hield ik mijn mond beter dicht en was ik blij met mijn Camelbak met eigen water om dit soort incidenten snel weg te spoelen.

De laatste kilometers ging het op en neer langs de Oude Maas en wat was dat zwaar! De kleine korte klimmetjes hakten er flink in! Gelukkig had ik niemand meer voor of achter me en veel supporters waren er op dit stuk niet, dus niemand hoorde me hardop vloeken. Hierdoor zakte het tempo ook in naar 4:30 min/km.

Onder de Spijkenissebrug door en aan de andere kant het park voor de laatste kilometer richting de Boretti finish boog. De speaker was al van ver te horen en dat motiveert altijd enorm, dan weet je dat je er bijna bent. Een versnelling naar 4:00 min/km zat er nog in en met een netto eindtijd van 1:29:53 een 19e tijd neergezet. Dik tevreden over deze tijd op het onverwachts zware parcours!

Overige (netto) uitslagen Pallas lopers in chronologische volgorde aangevuld met hun eigen commentaar: Marcel Fiering 1:22:10 (4e overall), Richard Granneman 1:40:12 (59), Michiel Stijntjes 1:40:49 (63) "heeft genoten van de omgeving, maar heeft het 2e deel voornamelijk zijn schoenen gezien", Ferry Kros 1:48:01(120) "ging stuk op het laatste heuvelstuk", Paula Groot 1:50:49 (130) "volgens eigen zeggen een mooie omgeving, maar wel met vals plat", Raymond Wissink 1:53:57 (156), "na 2 plaspauzes en versnellingen om Paula weer in te halen was de pijp leeg heeft hem op de cruise control uitgelopen", Wobbe van der Linden 1:56:27 (176).
 
Tot het volgende evenement! 

Sander Klink

(foto's Linda Oostlander)

ozio_gallery_nano

 

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png