Het was weer feest afgelopen donderdag in Ouddorp. Voor de 13e keer stond de Akershoek Bokbokaalloop op de agenda. De meeste atleten kozen gezien de warme weersomstandigheden voor de korte afstand over 8 km en waagden zich nog bijna 50 hardlopers aan 2 rondjes Ouddorp. Totaal stonden er om half 8 een kleine 200 lopers aan de start in de dorpskern klaar en waren er veel toeschouwers aanwezig. Ook van Pallas’93 was weer een grote delegatie afgereisd naar één van de gezelligste wedstrijden in de regio.

Het fraaie parkoers liep vanaf de dorpskern via een stuk fietspad richting het Grevelingenmeer. Na een drietal kilometers moesten de lopers onder een viaduct door en werd er over een smal onverhard pad over de dijk koers gezet richting de jachthaven en was het nog een kleine 2 km naar de finish.

Heer en meester op de 8 km was Erwin Poldervaart van Pallas’93. De jonge Slandenaar leidde van start tot finish en raffelde zijn wedstrijd af in een geweldige tijd van 26.17 minuten. Nummer 2 Maikel Peeman van AV Flakkee had alleen zijn hielen maar gezien en kwam ruim 2 minuten achter Erwin binnen in 28.19.

Van Pallas’93 eindigde Marcel Gelton als 5e in 30.00. Bij de dames was het Marieke Bourquin van AV Waterweg die de overwinning opeiste in 31.29. Marjan de Waaij stond ondanks de nasleep van een voetblessure toch aan de start en was met 37.14 snelste Pallas dame.

Dat tactiek bij het hardlopen ook een rol speelt bewezen de atleten op de lange afstand. Vooraf was er een kwartet aan favorieten en het eerste rondje bleef het kopgroepje met deze warmte wijselijk bij elkaar en beloofde het 2e rondje een mooi spektakel te worden. Victor Phaff had de vorige editie op zijn naam geschreven en ook nu liep hij op kop samen met clubgenoot Wim Padmos en de AV Flakkee atleten Eric Wolfert en David Bouman. Het tempo lag niet hoog aldus Victor en de tijd was niet zo belangrijk. Het enige wat telde was de overwinning. Op 4 km van de streep trok Wim het voortouw en gooide er een versnelling uit. Victor volgde hem op de voet en de atleten van AV Flakkee lieten een gaatje vallen. David probeerde zijn maatje Eric weer bij het leidende duo te brengen maar had hoge nood en stapte uit voor een plaspauze. Victor ging Wim voorbij en zou hij dan wederom de overwinning pakken? Helaas voor hem liep Eric het gaatje van 15 meter weer dicht en op 1500 meter van de streep zette Eric de aanval in na het 2e viaduct. Bij het holletje naar beneden had hij voordeel van zijn lange benen en met grote stappen nam hij afstand van Victor. Eric pakte de zege in 58.47 en Victor finishte in 59.01. Ondanks zijn 2e plaats was hij hier ruimschoots tevreden mee. David werd toch nog knap 3e in 59.28 en kwam Wim na zijn zware inspanning voor Victor als 4e over de streep in 1.00.39.

Iskander van der Wijngaard die nog niet helemaal op zijn oude niveau is liep op zijn eigen tempo naar een 5e plaats en eindigde als 3e Pallasloper. Bij de dames ging alle eer naar Carolien Kreeke van Dynamica die als 1e over de streep kwam in 1.09.14.

Na afloop was de prijsuitreiking, waren er mooie prijzen te verdienen bij de loterij en bleven de terrassen nog lange tijd na de wedstrijd vol. Voor alle overige uitslagen verwijs ik u naar de site www.deltafysio.nl onder Stellerunners.

Jan Kweekel

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png