Afgelopen zaterdag, 25 oktober werd de derde editie van de Nasty Night Trail georganiseerd door Voorne Atletiek.
Deze nachtelijke trail van ca. 13km, loopt kriskras door het bos- en duingebied van Oostvoorne en bestaat voornamelijk uit single-tracks. Aangezien het een nacht trail is, is een hoofdlamp verplicht en dat is ook zeker geen overbodige luxe!

Want donker is het zeker midden in het bos en dan ben je echt blij dat je verlichting hebt. Overigens vind ik de term Nasty dit evenement een verkeerde lading geven. Het is verre van Nasty. Het is prima georganiseerd, route is goed uitgezet, drinkpost, controle post, prima sponsor Scarabee en een kopje erwtensoep na afloop. Hulde voor de organisatie! Het enige dat misschien nasty is, is het feit dat je in het donker loopt en dus goed moet oppassen.

De start was om 20:45 tegenover Paviljoen de Duinrand. Er waren minder deelnemers dan vorig jaar, wat jammer is, want de condities waren ideaal: droog en niet koud. Misschien waren er veel lopers naar andere Trail evenementen in het land. Na het startschot direct linksaf een smal pad parallel aan het Oostvoornse meer richting restaurant Aan Zee. Ik startte samen met Ralph, alleen liep ik me meteen klem na de eerste bocht.
Na wat geduld en wrik werk her en der, kon ik me weer aansluiten bij Ralph. We merkten allebei dat we redelijk snel waren gestart, want de hartslag schoot omhoog. We zaten in de 2e kopgroep. De eerst kopgroep van een man of 5 werd aangevoerd door de uiteindelijk winnaar Dennis Postma. We lieten het tempo iets zakken om op adem te komen. Bij Aan Zee de parkeerplaats over het oude autostrand op, dat was meteen het zwaarste deel van het parcours. Het mulle zand in het midden en de glooiende zijkant van het pad. Eigenlijk loop je dan nergens lekker.
Na een kilometer of 2 linksaf de duinpan omhoog, hier ging de hartslag weer flink naar zijn max en direct weer links weer in de richting van het Oostvoornse meer.
Na een kilometer of 4 a 5 kwam Ruud de Vette, Ralph en mij met een flink tempo voorbij. Verrassend want die hadden we meer voorin verwacht. Al slingerend over bredere schelpenpaden als smalle bospaadjes schoten de kilometers onder de trailschoenen door. Op de vlakke stukken schoot het tempo naar 4:30min/km, maar met de venijnige klimmetjes en haakse bochten was dat tempo niet vast te houden. En in het donker is het ook maar de vraag hoe hard je durft….je enkel verzwikken in een konijnenhol, of struikelen over een boomstronk is zo gebeurd. Ik had mijn zinnen gezet op een verbetering van mijn tijd van vorig jaar en na een kilometer of 7 leek ik prima op schema te liggen. Helaas kwam ik erachter dat mijn rechterschoen te strak zat, want mijn voet begon te slapen. Even doorbijten, want stoppen was tijd inleveren en positie. Toen ik mijn linker voet verzwikte op een ongelijk stuk, schrok ik wel even, maar het viel mee. Kon doorlopen en tempo vasthouden.

Bij kilometer 8/9 kwam de eerste vrouw me voorbij, daar kon ik helaas niet bij aanhaken. Wel zag ik dat ze samen met Ruud de Vette het laatste stuk van het parcours liep. Ter hoogte van Van Marion nog een keer het bos voor een laatste lus door het bos met een venijnig klimmetje erin. Langs van Marion oversteken met de trap naar beneden het grasland in. Hier werd ik ingehaald door een kerel die de trap zowat oversloeg…schrok me rot…Ik haalde hem daarna weer in en toen vertelde hij een wedstrijd traplopen gewonnen te hebben in de afdaling. Aha, vandaar die bijzondere afdaaltechniek.
De laatste kilometer was in zicht, in de verte kon je af en toe de speaker horen die de Finishers aankondigde. Ik hoopte op een top 20 notering.
Nog even aanzetten voor de laatste meters en toen stond de klok stil op 1:04:01. Een verbetering van ruim 5 minuten t.o.v. vorig jaar. 10e plaats bij de mannen. Dik tevreden!
Zoals al gemeld was Dennis Postma de winnaar bij de heren in 56:42. Marcel Gelton liep een 5e plaats in 59:15. Ruud de Vette 1:03:52 (9e), Ralph van de Gijp 1:05:30 (14e), John Lavooij 1:16:14 (30e), Rob van de Elburg, met startnr. van Fred en een week na marathon Lissabon 1:16:32 (31e), Raymond Wissink ook een week na Lissabon 1:23:47 (38e), Gerard Vos debutant op de Trail samen met zijn vrouw 1:24:00 (40e), Remko Kap samen lopend met Galina 1:25:26 (46e). Bij de dames was Annelies Vos de snelste Pallas dame in 1:24:26 (8e), Galina Mamaewa 1:25:13 (10e), Nicolette Mager 1:52:37 (25e).
Iedereen gefeliciteerd met zijn of haar prestatie!!
Dit was voor mij de tweede editie van de Night Trail en ook pas mijn 2e trail. Dit smaakt naar meer en ik kijk dus ook erg uit naar Voornes Duintrail op 6 december a.s. Ik hoop dat er dan een nog groter Pallas 93 deelnemers veld is.

Met sportieve groet
Sander Klink

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png