Op zondag 8 november werd door AV Spark de derde wedstrijd in het VanBuuren Circuit georganiseerd. De 15km voor de lange afstand en de 5km voor de korte. Er was ook nog een mogelijkheid om een 10km te lopen, maar die telde niet mee voor het VBC klassement. Van Pallas93 deden er op alle afstanden lopers mee. Zowel voor het klassement van VBC als losse deelname.

Vanuit de B-groep was er een kleine selectie die mee deed aan de 5km, Ron Moerland, Richard Goedendorp, Niels Vernes en ondergetekende. Inge Kasius liep ook de 5km, die liep als haas samen met Linda Oostlander. En er waren nog lopers uit een paar andere groepen op de 5km.
Op de 10km waren er maar 2 Pallaslopers, Silvia Vendeloo en John Kok. Op de 15km was het wat drukker met Pallas lopers, voornamelijk A-groep lopers, waaronder de uiteindelijke winnaar Erwin Poldervaart. Die met 1 seconde verschil de nummer 2 achter zich liet in 50:59.
In de B-groep is er de afgelopen weken behoorlijk hard getraind op tempo en samen met Richard was het plan om richting de 19 minuten te gaan lopen. Een ambitieus plan, maar op papier leek het mogelijk.

VBC AV Spark 2015 2

De weer condities waren bijna ideaal, niet al teveel wind, maar voor 8 november uitzonderlijk warm. Rond de 15 graden maar wel behoorlijk benauwd daardoor. Na een flink warming-up klonk het startschot om 12:00, Richard en ik stonden goed vooraan, zodat we efficiënt de eerste 1,5 ronde over de atletiekbaan konden lopen voordat we het terrein van Spark verlieten. Eerste kilometer ging in 3:56, redelijk op schema van de gewenste eindtijd. Op de dijk schoot bij Richard zijn borstband lost, waardoor hij al lopend de band weer vast moest maken en geen hartslag meer kon monitoren. Het tempo bleef bij kilometer 2 ongeveer gelijk. Toen liepen we inmiddels in het Hartelpark. Hier lag het vol met blaadjes en was het in de bochten redelijk glad. Hierdoor ging het tempo toch wel wat onderuit, geen zin om onderuit te glippen in de bocht. Hier kwam het tempo dus boven de 4 min/km uit. Park uit richting splitsing, de 5km moest hier naar rechts, terug richting atletiekpark van Spark. Parallel aan het Voedingskanaal ging het terug richting het dijkje.
Dijk opwaarts kon ik een klein gaatje trekken t.o.v. Richard, waardoor er een ruimte van ca. 10m ontstond. Bovenop de dijk bleef het gat ongeveer gelijk. Wel werden we nog ingehaald door een hardloper uit Spijkenisse, die net wat meer over had dan wij. Dijkje af laatste paar honderd meter richting finish en de baan weer op. Richard liep het gat dicht net voor de laatste bocht en kwam me voorbij. Nog even aanzetten om aan te pikken, maar hij was en bleef me voor. We finishten op een 11e en 12e plek op de 5km (Richard 19:38, Sander 19:41).

Enigszins teleurgesteld dat het niet zo hard ging als we wilden, maar duidelijk dat er nog meer getraind moet worden om de 5km tijd nog scherper te zetten. Vlak na ons kwamen Ron Moerland (14e , 20:05) en Niels Vernes (15e , 20:26) ook redelijk kapot over de finish, ook bij hun zat er vandaag niet meer in.
Inge liep als haas voor Linda en zouden voor 32 minuten gaan. Echter na 27 minuten kwamen ze de baan al op en finishten uiteindelijk in een mooie tijd van 29:31 (45e en 46e).
Alle uitslagen zijn te vinden op de site van het VanBuurenCircuit. Melinda bedankt voor de foto’s, die zijn te vinden op onze eigen site onder Foto’s.

Tot de volgende wedstrijd.

Sportieve groet,
Sander Klink

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png