Zondag 6 december, de dag nadat Sinterklaas bij de brave kinderen in Nederland pakjes had bezorgd, was het tijd voor de 4e editie van Voorne’s Duin Trail.

Vanaf restaurant de Duinrand kon er gestart worden voor een ronde van 20 of 37 km door de duinen en bossen van Voorne. De weergoden waren de organisatie en de lopers goed gezind, ondanks een stevige wind op het strand, was het droog en zelfs de zon brak af en toe lekker door.

Om 10:40, 10 minuten later i.v.m. late inschrijvingen, werd het startschot gegeven voor de 20km. Circa 300 lopers gingen van start. Er was een professionele tijdwaarneming met chips die op de schoen werden bevestigd en met zoveel deelnemers is dat geen overbodige luxe. Onder deze 300 deelnemers een flinke Pallas afvaardiging.

Het eerste stuk parallel aan het Oostvoornse Meer, de trap op en rechtsaf richting Aan Zee, zo het strand op. De eerste duin over en meteen weer linksaf terug richting Oostvoorne, single track door het bos heen.

Bij Oostvoorne slingerde de route weer terug het bos in en zo weer richting Rockanje. Bij kilometer 10 was er een goed gevulde drinkpost om even bij te tanken. Ter hoogte van Rockanje werd er koers gezet richting het strand. Inmiddels zo’n 11km in de benen. Dat was 1 van de zwaarste stukken van het 20km parcours. Diepe modder, steile duinpan (handen en voetenwerk) en snijdende wind bovenop de duinen.

Bij kilometer 13 kwam de route het strand op en kon er met de wind in de rug even een paar kilometer op adem gekomen worden. Het strand was vrij hard, dus er ging niet al teveel kracht verloren in het mulle zand. Bij kilometer 16 moesten we het strand weer af. Dit is dezelfde mulle zand opgang als bij kilometer 2. Nog zo’n 4 kilometer te gaan, hoewel dat niet helemaal zeker was, er werd bij de start al aangegeven dat de route ongeveer 20km was….kon net zo goed 21 km zijn. Minder zou zeker niet….

Tussen km 18 en 19 draaiden we weer het pad op dat in het begin ook gelopen werd en zo waren de laatste 2km bekend terrein. Hoewel dit niet voor iedereen duidelijk was, want er liepen nog een aantal lopers verkeerd. Er werd gefinisht met een eindstand op de teller van 20,5 km.

Zo’n trail heeft altijd meer risico dan een wegwedstrijd. Dat bleek ook nu wel. Richard Goedendorp kon zijn beoogde tempo niet halen omdat hij 3 keer moest stoppen vanwege een doorn in zijn schoen. Dit leverde hem een flinke blaar op. Gert-Jan Goudappel moest 2km voor de finish uitstappen vanwege een dubbelgeklapte enkel, terwijl het net zo lekker ging. Ferry Kros moest de laatste 500m op karakter i.v.m. een rechterkuit die niet meer wilde. En Richard Granneman liep vlak voor de finish verkeerd waardoor hij 2,5 km teveel klokte.

Helaas geen Pallaslopers op het podium op deze afstand, op de 37km stonden er echter 2 A-groep lopers op het podium. Joop Helbers een eerste plaats en Ferry Engel op de derde plek. Gefeliciteerd met deze topprestatie.

Hieronder een paar impressie foto’s, meer foto's zijn te vinden op www.voorneatletiek.com en op www.oypo.be (Luc van Oost) . Alle uitslagen staan op www.uitslagen.nl. Volgend jaar een lustrum jaar, de 5e editie.

vdt 2015 2VDT 2015 3

Met sportieve groet,
Sander Klink

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png