Sportweek Vierpolders is een jarenlange traditie in de gemeente Vierpolders, dit jaar voor 47e keer georganiseerd en sinds 4 jaar wordt ook de 4EM door de polders van Vierpolders georganiseerd. 4EM is een incourante afstand, maar erg geschikt voor tempo hardheid in een wedstrijd. Dit jaar was het parcours aangepast, zodat de lopers in de kern van het dorp startten en 2 rondjes liepen, zodat het extra leuk is voor de toeschouwers en supporters.

 

Van Pallas ’93 waren we met 3 lopers van de B-groep aanwezig. Richard, Inge en ondergetekende. Uiteraard begeleid door onze vaste supporter Linda, die helaas zelf geblesseerd was.

De afgelopen weken hebben we flink op tempo getraind in de groep en de verwachtingen waren dan ook redelijk hoog. Inge wilde op 5 min/km weggaan en Richard en ik op een tempo van 4 min/km uitkomen. Het was donderdagavond echter een van de eerste warme avonden van het jaar, dus dat zou nog weleens lastig kunnen worden.

Om 20:00 klonk het startschot en zo’n 100 lopers kwamen in beweging.

Richard en ik liepen weg met de kopgroep, waar de uiteindelijk overall winnares Vanessa Hartman de kar trok, echter moesten we het groepje van 4 al snel lossen, want we liepen het dorp uit met 3:40 op de teller, iets teveel van het goede. De eerste kilometer ging nog onder de 4 min/km, maar daarna speelde warmte ons al snel parten.

Bij kilometer 2 moest er om een pilon een extra lus gedraaid worden en dat haalde de snelheid er al behoorlijk uit. De volgende kilometers werden afgelegd net boven gepland tempo. Bij het passeren van de kern van Vierpolders werden we door een behoorlijke hoeveelheid supporters toegejuicht, altijd erg leuk als er publiek staat. Op naar de 2e ronde.

Bij 4,5km moest ik Richard langzaam lossen die samen met een andere loper het tempo tegen de wind in net iets beter volhield. Wel haalden we nog een paar lopers in die ons het 1e rondje te enthousiast waren gepasseerd.

In de verte de kopgroep die het tempo strak vast hielden. 400 meter voor de finish nog getracht aan te zetten, maar het gat van 50 meter met Richard was niet meer te dichten. 40 meter voor de finish zat er voor mij geen eindsprint meer in en werd ik zelfs nog door een loper ingehaald, eindtijd 26:34. Twaalf seconden achter Richard die 26:22 klokte. Richard een mooie 6e plek en voor mij de 9e plaats bij de heren (7 en 10 overall).

Inge had een zware avond, na 1 km liepen de benen vol en was de race eigenlijk al gelopen. Licht teleurgesteld en oververhit kwam ze binnen op 35:15, als 9e dame.

Sander Klink

ozio_gallery_nano

 

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png