Op donderdag 18 juni werd voor de 16e keer de Molenloop in Stellendam georganiseerd door de Stellerunners. Een afwisselend parcours over verharde en onverharde paden (Scheelhoek). Een evenement zonder prijzen, maar met een traditionele vlaaienverloting op startnummer. Er kan gelopen worden op de 5 of 10km. In de B-groep stond deze loop in het trainingsprogramma als alternatieve training ivm de vakantievierende trainer. In een totaal veld van 99 lopers (43 op de 5km en 56 op de 10km) stond een groep van 8 B-lopers aan de start, 5 voor de 5km en 3 voor de 10km. Nog 2 Pallas lopers stonden aan de start, Onno Teders en Cok Dijkgraaf die beiden op de 10km startten.

Om 19:30 werd het startschot gegeven. Allebei de afstanden vertrokken tegelijkertijd in de richting van de Molen. Bij de Molen ging de 10km rechtsaf voor een extra lusje en de 5km ging direct links langs het water richting de tennisbaan. Toen ik het smalle ongelijke pad langs het water opliep, zag ik in de verte de eerste loper met de voorfietser gaan. Huh? Dat betekende dat ik in 2e positie liep. Rare gewaarwording, want dit ben ik niet gewend. Ron Moerland liep in mijn kielzog als 3e. Het tempo lag op 3:55 min/km en voelde toen nog goed. Ter hoogte van de tennisbanen moest Ron helaas lossen en kwam de 4e loper hem voorbij.

Vanaf de tennisbaan het fietspad op langs het zwembad terug richting de start op de Molenweg. Nog steeds in 2e positie, tempo iets gezakt naar net onder de 4 min/km.
Op de hoek van de Molenweg stonden de supporters al klaar om aan te moedigen, die hadden de 10km al een 2e keer voorbij zien komen. Nummer 1 op de 5km liep ver voor mij en de nummer 3 uit. Dat was geen partij voor ons, het ging echt om plek 2 en 3.

Jorgen moedigde me aan met de boodschap dat ik 2e liep en ruim voorsprong had op nummer 3. De 2e lus liep niet langs de Molen maar via het fietspad parallel aan de Molenweg. Aan het einde hiervan zit een vervelende stijging in het parcours die er flink in hakt. Ik hoorde de voetstappen van nummer 3 al dichterbij komen en vlak voordat we voor de tweede keer het smalle pad langs het water op gingen kwam hij me voorbij. Nummer 4 was gelukkig niet in beeld. Nu vasthouden en nummer 2 niet te ver weg laten lopen, wie weet kan ik de 2e positie nog heroveren.

Langs de tennisbaan, de laatste 2 lopers van de 10km passerende, omhoog het fietspad op en terug langs het zwembad richting finish. Het gat met nummer 2 bleef gelijk, tot we ter hoogte van het zwembad kwamen, daar kwam ineens de versnelling en kon ik niet meer mee. Over de finish in 19:40 en een 3e plek is een resultaat waar ik zeer trots op ben!

Hierna finishten Ron Moerland (11e) 22:02, Ferry Kros (13e) 22:40, Sandra Helbers (2e dame, 14e overall) 23:08 en Monique Baars (3e dame, 16e overall) 23:47.

Op de 10km kwam Ramon van de Knaap als 10e binnen in 40:53, een erg knappe tijd op een lastig parcours dat deels door het onverharde terrein van de Scheelhoek heen loopt. Gevolgd door Eric van Es (16e) 44:27, Fred de Zeeuw (29e) 48:38, Cock Dijkgraaf (46e) 54:56 en Onno Teders (50e) 1:00:54.

Allemaal tevreden lopers en de aangereikte bananen, bekertjes water en blikjes Red Bull van de promotiedames werden dankbaar aangepakt. Een klein groepje bleef achter voor de vlaaien-loting en de vlaai die gewonnen werd is ter plekke burgemeester gemaakt!
 

Sander Klink

ozio_gallery_nano

 

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png